SeAMK on maakunnan vahva toimija
Ruokaketju ja maatalouden teknologia ovat Seinäjoen ammattikorkeakoulun vahvoja aloja koulutuksessa ja tki-toiminnassa.
Seinäjoen ammattikorkeakoululla on vahva ruokaketjun ja maatalouden teknologian osaaminen. Neljästä teknologiaopettajasta jokaisella on oma vahvuusalansa, esimerkkeinä ISOBUS-osaaminen ja täsmäviljely, datan keräys ja dronet, kotieläintuotannon tekniset ratkaisut sekä moottorit ja voimansiirtoteknologia.
Seinäjoen auto- ja työkonetekniikan laboratoriossa on pienkuormaaja paikannus- ja automaattiohjauslaitteistolla, MSK Varia Cabin, PTO-dynamometri ja VR-laitteet. Projektipajassa voi tehdä esimerkiksi prototyyppejä työkoneista ja maaperän ja kasvien tutkimiseen tarjolla ovat AgroLab ja FoodLab. Luonnonvarakeskus ja Plantanova ostavat SeAMKilta koetoimintapalveluita, joita tehdään Ilmajoella ja Mustasaaressa.
Yritysyhteistyötä Seinäjoella tehdään kumppanimaatilojen ja yhteistyötilojen sekä SEDUn opetusmaatilan ja Vacca Oy:n maatilan kanssa. Mukana paikallisten yritysten ohella ovat myös ACGO Suomi, Junkkari ja Plantanova. Ponssen virtuaalisia oppimisympäristöjä testataan työkonetekniikan opetuksessa ja EPEC projektiyhteistyö on tiivistä. SeAMK kuuluu Smart sensors for agriculture- ja ERIAFF-verkostoihin sekä ruoka-alaa kehittävään Food systems-ryhmään. Hankkeita SeAMKilla on parhaillaan meneillään DigiFarmi yhteistyössä SEDUn kanssa, Ilmastosoturit, Tulevaisuuden Ilmastoviisas viljely Etelä-Pohjanmaalla ja Auto-ESR-hanke.
Testaus- ja tutkimustoimintaa SeAMKilla tehdään kasvinviljely- ja maaperätutkimuksessa ja sen kehittämisessä, dronekartoitusten ja karttadatan hyödyntämisessä ja virtuaalisten oppimisympäristöjen kehittämisessä. Kenttäkoetoimintaa toteutetaan yhteistyötiloilla ja Ilmajoen opetusmaatilalla. Auto- ja työkonetekniikan laboratoriossa on mahdollisuus testata hydrauliikan puhtautta ja mitata tärinää, melua ja PTO-dynamometrillä työkoneiden tehoja.
Lue lisää SeAMK:n tki-toiminnasta