Voit hakea keskusteluryhmiä täältä ja rekisteröityneitä jäseniä täältä
Blogi
27.11.2024
"Kuvittele ruokajärjestelmä, joka kuuluu kokonaan sitä viljeleville, jalostaville ja kuluttaville ihmisille. Tämän järjestelmän tavoitteena ei olisi voittojen maksimointi, vaan kestävyys ja pysyvyys. Sen perusta olisi luottamuksessa ja yhteisvastuussa, joka yhdistää maaseudun ja kaupungin asukkaat yhteiseen tulevaisuuteen. Ruoka ei olisi enää vain kauppatavaraa, vaan merkki keskinäisestä riippuvuudesta ja arvostuksesta työlle ja luonnon hyvinvoinnille, jotka ovat selviytymisemme perusta."
Kirjoittaja: Jonathan Dolley, Visiting Researcher at Mosim and Salim Research Institute
Blogilinkki
https://blogit.jamk.fi/tarvaal...
25.1.2023
Datatalous antaa maatalouteen uusia liiketoimintamahdollisuuksia, kun kerätty data on arvokasta myös muille toimijoille kuin viljelijöille itselleen. Viljelijä voi saada tuloja keräämästään tai luovuttamastaan datasta muilta verkoston osapuolilta. Viljelijä ja häntä lähellä olevat yritykset saavat datasta lisäarvoa tuotteisiinsa ja palveluihinsa. Olennaista on huolehtia datan omistajuudesta ja reilusta käytöstä.
Kirjoittaja: Hannu Haapala
http://ekoneum.com/2022/06/mit...
3.6.2022
Vuosien 2020–2022 covid-19 pandemian ja kevään 2022 Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan aiheuttamat vaikutukset ja lisääntyvä epävarmuus ovat nostaneet yhä vahvemmin esille ruokajärjestelmien haavoittuvuuksia. On havahduttu siihen, että maataloustuotannon omavaraisuus ei ole riittävä tarkastelukulma ruoan saatavuuden turvaamiseksi, vaan huoltovarmuus edellyttää myös maataloudessa käytettävien tuotantopanosten (lannoitteet, siemenet, energia jne.) varmistamisen, erityisesti tuontipanosten osalta. Suomen akatemian rahoittamassa DEFORFO-hankkeessa on tutkittu mm. miten ruokajärjestelmän tulevaisuuden nähdään kehittyvän 2020-luvulla ja miten ruoantuotantoa tulisi kehittää siten, että olisimme tuotannossa muutosjoustavampia häiriöiden toteutuessa.
Kirjoittaja: Pasi Rikkonen, Karoliina Rimhanen ja Kalle Aro, Luonnonvarakeskus (Luke)
https://www.luke.fi/blogi/suom...
16.2.2022
Maataloutemme ja kestävän ruokajärjestelmämme perustana ovat investoivat, kehittyvät ja kilpailukykyiset maatila- ja puutarhayritykset, joita johdetaan hyvän liikkeenjohdollisen osaamisen, parhaiden käytäntöjen ja uusimman tutkimustiedon avulla.
Kirjoittaja: Csaba Jansik ja Susanna Lahnamäki-Kivelä, Luke
Teematreffit
15.06.2022 •klo 14:00 - 14:50
Treffit peruttu
Uutinen
28.2.2024
3.1.2024
22.9.2023
Tietokortti
Tapahtuma
12.3.2025 klo9:30 - 16:00
Webinaari
26.3.2025 klo9:00 - 11:30
Tapahtuman järjestää: Luonnonvarakeskus
30.1.2025 klo9:00 - 11:00
Live-tapahtuma
7.11.2024 klo8:45 - 16:00
Tapahtuman järjestää: Seinäjoen ammattikorkeakoulu