Blogi
19.10.2023

Amskin valinnat Innovaatiotorilta

Sosiaalisessa mediassa Amskina tunnettu Anne-Mari Tarkkio vieraili Innovaatiotorilla.

Amski, eli Anne-Mari Tarkkio, vieraili kolmatta kertaa järjestetyllä Innovaatiotorilla tutustumassa maa-, metsä- ja puutarhatalouden innovaatioihin. Amski on maatalousyrittäjä, joka jakaa suosituilla sosiaalisen median kanavillaan arkeaan tilallisena.

Lue, mitkä innovaatiot puhuttelivat Amskia!

Lykkan Loveland – peltojen Tinder

Ensimmäiseksi valinnaksi Amski nosti Innovaatiotorilla lanseeratun peltojen Tinderin, eli vuokrapeltojen välitysalustan. Maanomistaja voi ilmoittaa palveluun vuokrattavan peltonsa ja Lykkan Loveland etsii pellolle sopivan viljelijän vuokralaiseksi. Match voi tapahtua myös sen jälkeen, kun vuokrapeltoa etsivä viljelijä osoittaa kiinnostusta peltoa kohtaan.

Lue lisää Lykkan Lovelandista.

Älyjuoma-automaatti kertoo eläimen terveydentilasta

Amskin toinen valinta oli älyjuoma-automaatti – samaa vettä paremmin tarjoiltuna. Eläimen yksilökohtaista vedenjuontia seuraamalla muutokset eläimen terveydentilassa on mahdollista huomata entistä aiemmin. Tietyt sairaudet, kuten hevosen ähky, voidaan huomata muuttuneista juomatottumuksista.

EIP-Älyjuoma-automaatti 2022 -hankkeessa on saatu aikaan kohtuuhintainen laitteisto, jolla eläimen yksilötasoinen mittaaminen on mahdollista.
Hankkeessa mukana Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) ja Luonnonvarakeskus (LUKE)

Tutustu älyjuoma-automaattiin.

Ruokaviraston LUMO-projekti – viskaa viranomaista ajatuksilla

Amskin viimeinen valinta Innovaatiotorilta oli viskaa viranomaista -piste. Työpajamuotoisesti toteutetussa pisteessä messukävijät pääsivät jakamaan hallinnon edustajille ajatuksiaan siitä, millaisia haasteita ja ratkaisuja maatilojen hiilensidonta- ja luonnon monimuotoisuustyössä piilee. Työpaja toteutettiin Padlet-työkalussa, ja omia ideoita ja ajatuksiaan pääsee yhä jakamaan Padlet-tauluun.

Lue lisää LUMO-projektista.

Käy katsomassa, ketkä kaikki osallistuivat vuoden 2023 Innovaatiotorille. Lue lisää siitä, miten voit saada tukea maatalouden innovaatioillesi.

 

Liittyvät aiheet

Innovaatiot
Maatalous
Älymaatalous