Blogi
21.05.2024

Maatilasta osakeyhtiö -koulutushanke on käynnistynyt

Maatilasta osakeyhtiö-hankkeen kuulumisia ensimmäiseltä parilta kuukaudelta

Maatilasta osakeyhtiö -koulutushanke on käynnistynyt  

 

Pohjois-Savon Ely-keskuksen rahoittama ja Suomen Yrittäjäopiston hallinnoima Maatilasta osakeyhtiö-koulutushanke käynnistyi huhtikuussa. Koulutushankkeessa on  mukana reilut 20 viljelijää Pohjois-Savosta sekä ympäri Suomea. Lisäksi hankkeeseen osallistuu kaksi sidosryhmän edustajaa.  

Hankkeessa on pidetty kaksi webinaaria kevään aikana. Ensimmäisessä webinaarissa pureuduttiin tilojen strategiaan ja miten osakeyhtiöittäminen liittyy maatilan pitkän aikavälin suunnitteluun. Toisessa webinaarissa aiheena oli maatilan talouden nykytilanne, toimintaedellytykset ja mahdollisuudet sekä tilan talouden tunnusluvut. Webinaarit ovat olleet vuorovaikutteisia ja koulutushankkeen ohjelmasta on saatu hyvää palautetta. Hanke kokonaisuus on maatilan osakeyhtiötä harkitsevalle tai jo osakeyhtiömuotoista maatila pyörittävälle todella kattava tietopaketti.  

Koulutushanke jatkuu elokuussa webinaarilla, jossa keskeisenä aiheena on yritysmuodon muutoksen taloudelliset vaikutukset. Syksylle on tulossa ensimmäinen bechmarking- webinaari, jossa sidosryhmät ja eri toimialojen yritykset pääsevät vuorollaan ääneen. Syksyn ohjelmassa on myös ensimmäinen työpajapäivä Lapinlahdella lokakuussa. 

Tämä koulutushanke on huikea mahdollisuus kartuttaa omaa osaamista. Osaamista saat yritysmuodon muutoksen lisäksi jo osakeyhtiömuotoisen maatilan arkipäivän johtamiseen ja kehittämiseen.  

Hankkeeseen otetaan vielä pari Pohjois-Savolaista maatalousyrittäjää tai sidosryhmäläistä mukaan!  

 

Lisätietoja: 

Katariina Kalliokoski 

Yritystoiminnan kouluttaja 

katariina.kalliokoski@syo.fi 

Puh. 040 8099383 

 

Liittyvät aiheet

Kannattavuus
Koulutus
Neuvonta
Osaaminen
Yritysjohtaminen