Blogi
27.10.2023

Uusi hakupalvelu auttaa löytämään paikallisen neuvojan yritysten omistajanvaihdoksissa

Yrityksen omistajanvaihdoksen toteuttamisessa tarvitaan yleensä yksi tai useampia asiantuntijoita yhteistyökumppaniksi edistämään vaihdoksen onnistumista. Uusi hakupalvelu kokoaa nyt yhteen omistajanvaihdosneuvontaa tarjoavat asiantuntijat. Hakupalvelu löytyy osoitteesta: yritystenomistajanvaihdospalvelut.fi.

Yrityksen omistajanvaihdoksen toteuttamisessa tarvitaan yleensä yksi tai useampia asiantuntijoita yhteistyökumppaniksi edistämään vaihdoksen onnistumista. Uusi hakupalvelu kokoaa nyt yhteen omistajanvaihdosneuvontaa tarjoavat asiantuntijat. Hakupalvelu löytyy osoitteesta: yritystenomistajanvaihdospalvelut.fi

Hakupalvelussa on mukana jo yli 120 neuvojaa, jotka edustavat Suomen Yrittäjien aluejärjestöjä ja niiden kehittämishankkeita, Uusyrityskeskuksia, kuntien elinkeinotoimia ja -yhtiöitä, ProAgriaa, Metsäkeskusta sekä muita omistajanvaihdosneuvontaa antavia julkisia ja yksityisiä tahoja. Neuvontapalvelut kattavat kaikki kunnat.

Neuvonta on tarkoitettu yrityksen ostamista, myymistä tai sukupolvenvaihdosta suunnitteleville ja yrittäjyyttä suunnitteleville henkilöille, ja se on asiakkaalle maksutonta. Neuvoja auttaa yrittäjää omistajanvaihdoksessa eteenpäin ja löytämään tarvittavat asiantuntijapalvelut omistajanvaihdoksen toteuttamiseen.

”Yritysten omistajanvaihdosten edistäminen ja onnistuminen on ratkaisevan tärkeää koko Suomen elinvoiman kannalta. Meillä on Suomessa kattava ja osaava palveluverkosto auttamaan tässä, ja lähin asiantuntija on nyt helppo löytää yhdestä osoitteesta”, asiantuntija ja projektipäällikkö Juha Tall Seinäjoen ammattikorkeakoulusta kertoo.

Yritysten omistajanvaihdosten tärkeyttä korostavat Juha Tallin mukaan tuoreimman Omistajanvaihdosbarometrin tiedot. Suomessa on noin 74 000 yrittäjää, jotka ovat täyttäneet 55 vuotta. Barometrin mukaan kaksi kolmesta 55 vuotta täyttäneestä yrittäjästä tähtää yrityskauppaan tai sukupolvenvaihdokseen, mutta neljännes valmistautuu yritystoiminnan lakkauttamiseen. Liiketoiminnan lopettamisuhan alla on siis 25 000 yritystä, mikä on 3500 suurempi luku kuin edellisessä barometrissä vuonna 2018.

Hakupalvelu on luotu maaseutuyritysten omistajanvaihdosekosysteemin kehittämiseen keskittyvässä hankkeessa. Seinäjoen ammattikorkeakoulun koordinoiman hankkeen kumppaneina ovat Suomen Yrittäjät ry, Suomen Uusyrityskeskukset ry sekä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto. Hankkeen rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

 

Lisätietoja hakupalvelusta ja hankkeesta:

Juha Tall
Projektipäällikkö
SeAMK – Seinäjoen ammattikorkeakoulu
juha.tall@seamk.fi
040 868 0197

Liittyvät aiheet

Maaseudun palvelut
Muu maaseudun yrittäjyys
Neuvonta
Yhteistyö