Hakukuulutukset
Asiantuntijahaku

Hankkeita liikkeelle! – fasilitointivalmennus maaseutuverkoston aktivoijille

Maaseutuverkosto hakee osallistujia fasilitointivalmennukseen. Valmennuksessa pääset kasvattamaan fasilitointiosaamistasi ja opit, miten voit järjestää alueellisia ideavirtaamoja ja muita osallistavia tilaisuuksia. Tavoitteena on, että maaseudun ja maatalouden kehittäjät pääsevät syventämään osaamistaan erityisesti sellaisten hankkeiden synnyttämisessä, joissa pyritään eri taustaisten toimijoiden yhteistyöhön.

Etsimme maaseutuverkoston aktivoijia fasilitointivalmennukseen

Haluatko olla se, joka saa ideat lentoon ja hankkeet liikkeelle? Tämä fasilitointivalmennus tarjoaa sinulle käytännön työkalut, joilla voit innostaa, ohjata ja yhdistää eri toimijoita rakentamaan tulevaisuuden menestystarinoita maaseudulla.

Valmennuksessa pääset kasvattamaan fasilitointiosaamistasi ja opit, miten voit järjestää alueellisia ideavirtaamoja ja muita osallistavia tilaisuuksia. Oppimasi fasilitointitaidot tukevat erityisesti eri taustaisten toimijoiden yhteiskehittämistä (multi-actor -kehittäminen).

  • Valmennuksen tavoite: Syvennät osaamistasi erityisesti sellaisten hankkeiden synnyttämisessä, joissa tarvitaan monialaista yhteistyötä.
  • Valmennuksen sisältö: Orientaatiotapaaminen, kaksi lähivalmennusosiota ja valtakunnallinen ideavirtaamo, jossa pääset testaamaan fasilitointitaitojasi käytännössä.
  • Kenelle valmennus sopii: Koulutus sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluu hankkeiden käynnistäminen tai sparraaminen ja maaseudun tai maatalouden kehittäminen on osa työtäsi.

Voit lukea ruotsinkielisen valmennuksen sisällön täältä.

Valmennuksen sisältö ja aikataulut

Orientoitumiswebinaari maanantai 19.5. klo 10–11

Ymmärrät, mistä koulutuskokonaisuus muodostuu ja millaisia aiheita siinä käsitellään. Orientoidut yhdessä muiden koulutettavien kanssa fasilitointiin aiheena ja fasilitaattorin rooliin.

1. valmennusosio 3.–4.6. Helsingissä

Osio koostuu kahdesta lähivalmennuspäivästä.

Valmennusosio antaa sinulle perusvalmiudet fasilitaattorina toimimiseen erityisesti moninaisten ryhmien ja verkostojen kanssa. Pääset tutustumaan yhteiskehittämisen hyötyihin, mutta myös siihen liittyviin mahdollisiin jännitteisiin ja niiden ratkaisemiseen.

Osion päätteeksi sinulla on valmius osallistua valtakunnallisen ideavirtaamon toteutukseen.

Ideavirtaamo keskiviikko 3.9. Helsingissä

Valtakunnallisen ideavirtaamon tavoitteena on synnyttää tänä vuonna ilmasto- ja ympäristöteemaisia uusia hankeideoita ja -kumppanuuksia. Tapahtumassa yhteiskehitämme timanttisia hankeideoita ja innostumme uusista kumppanuuksista. Tutustumme yhteisinnovoinnin ajatteluun ja sen hyötyihin. Kotiin viemisiksi tapahtumasta saat työkaluja yhteiskehittämisen ja -innovoinnin hyödyntämiseen omassa työssäsi. 

Ideavirtaamon konsepti on sovellettavissa mihin tahansa teemaan.

2. valmennusosio 17.–18.9. Helsingissä

Osio koostuu kahdesta lähivalmennuspäivästä.

Valmennus laajentaa työkalupakkiasi fasilitaattorina entisestään. Saat kehittymisideoita ideavirtaamon pohjalta ja eväitä jatkuvalle oppimiselle fasilitaattorina.

Tämän jälkeen pääset toteuttamaan oman ideavirtaamosi tai muun osallistavan tilaisuuden talven 2025–2026 aikana!

Näin haet mukaan

Innostutko uusien ratkaisujen synnyttämisestä, erilaisten toimijoiden yhteentuomisesta ja ihmisten kanssa toimimisesta? Kuuluuko työtehtäviisi hankkeiden sparraaminen? Työskenteletkö maaseudun tai maatalouden kehittämisen parissa?

Jos huudahdit kyllä, hae mukaan fasilitointivalmennukseemme! Valmennukseen valitaan 15–20 osallistujaa per ryhmä, ja ryhmiä on kaksi: suomen- ja ruotsinkielinen. Työskentely tapahtuu rinnakkain, eikä osallistuminen vaadi molempien kielten osaamista.

Voit lukea ruotsinkielisen valmennuksen sisällön täältä.

Hae valmennukseen täyttämällä hakulomake (eventos.fi).

Kun valitsemme osallistujat valmennukseen, painotamme valinnoissa hakemuksessa ilmaistua motivaatiota, valmennuksen sopivuutta hakijan nykyisiin työtehtäviin ja alueellista kattavuutta.

Haku päättyy sunnuntaina 13.4.2025.

Valmennuksen järjestää maaseutuverkostoyksikkö. Jos sinulla on kysyttävää valmennuksesta, voit olla yhteydessä verkostokoordinaattori Salla Ruuskaan (salla.ruuska@maaseutu.fi) ja Tuija Kallioon (tuija.kallio@maaseutu.fi).

Hae mukaan ja tule rakentamaan vaikuttavia hankkeita – yhdessä saamme ideat lentämään!

Liittyvät aiheet