Julkinen hankekuvaus
Globaalisti tarkasteltuna Suomi on arktinen maa. Sijaintimme takia ruoantuotantoomme liittyy runsaasti ainutlaatuisia laatutekijöitä, joita ei ole tähän mennessä tehokkaasti hyödynnetty vientimarkkinoilla ja kotimaassa. Hankkeen tavoitteena on kehittää elintarvikealan vientiedellytyksiä rakentamalla arktisuudesta ja sen tuomasta lisäarvosta kilpailuvaltti suomalaiselle elintarvikeviennille. Tässä hankkeessa arktisella ruuantuotannolla tarkoitetaan 60 leveysasteen pohjoispuolella tapahtuvaa tuotantoa. Hanke kokoaa pohjoiseen sijaintiimme perustuvat ruuantuotannon lisäarvotekijät ja vahvuudet arktisuuskonseptiksi, jota hyödyntäen maaseudulla toimivat maa- ja elintarvikealan yrittäjät voivat erilaistaa tuotteitaan, tehostaa markkinointiaan ja tunnistaa uusia liiketoiminta- ja markkinamahdollisuuksia. Hankkeessa tuotetaan ja välitetään tietoa sekä työstetään yrityksille välineitä siihen, miten hyödyntää arktisuutta sekä kotimaassa että vientimarkkinoilla. Tiedon siirto, vuorovaikutus ja osallistaminen ovat hankkeen ytimessä. Niitä toteutetaan etenkin yhteiskehittelyn, sosiaalisen median ja valtakunnallisen tiedonsiirtoverkoston avulla.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
17122
Aloituspäivämäärä
31.12.2015
Loppumispäivämäärä
09.04.2020
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
1.2 Tiedonvälitys ja esittelytoimet
Toimenpiteen tyyppi
Koulutus ja tiedonvälitys
Toimenpiteen tarkenne
Tiedonvälitys ja esittelytoimet, kehittäminen
Hankeluonne
Valtakunnallinen hanke
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili