Hanke Kehittämishanke - 167583 Artesaaniruoka pienten elintarvikeyritysten kilpailukyvyn vahvistajana ProAgria Etelä-Suomi ry 01.05.2021 - 21.03.2025 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Tämän hankkeen tavoitteet täydentävät ”Uudet askeleet elintarvikealalla Kaakkois-Suomessa” (vaihe 1) -hankkeen tavoitteita. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Kaakkois-Suomen pienten elintarvikeyri-tysten kilpailukykyä ja valmiuksia toimia kannattavasti ruokaketjussa seuraavin keinoin; kirkastamalla Artesaaniruoka käsitettä Kaakkois-Suomessa pienissä elintarvikealan yrityksissä, hyödyntämällä Artesaaniruokakilpailu – prosessia pienten elintarvikeyritysten profiloitumisessa, sekä tukea ja kirkas-taa pienten elintarvikeyritysten kehityspolkuja valmennuksessa. Tässä hankkeessa kilpailuun val-mentautuminen toimii työkaluna yrittäjän oppimiselle ja yrityksen kehittämiselle. Toisena tavoitteena hankkeella on vahvistaa kaakkoissuomalaisten, pienten, profiloituneiden elintarvikealan yritysten näkyvyyttä ja tunnettavuutta sekä kytkeä Kaakkois-Suomen elintarvikeyritykset tiiviimmin mukaan valtakunnalliseen elintarvikealan kehittämiseen Artesaaniruoan SM-kilpailun avulla. Hankkeen toimenpiteitä toteutetaan viestinnän ja aktivoinnin sekä työpajojen ja palauteraatitoiminnan avulla. Lisäksi järjestetään Artesaaniruoan SM-kilpailu Lappeenrannassa vuonna 2022, joka toimii valmennuksen tulosten testinä. Hankkeen aikana ja toimenpiteiden tuloksena kaakkoissuomalaiset pienet elintarvikeyritykset ovat voineet kehittyä hyödyntämällä pienten elintarvikeyritysten liittyvää kilpailuun valmennusprosessia. Hankkeen toteutuksesta vastaa ProAgria Etelä-Suomi ry ja hankkeen toteutusaika on 1.5.2021-30.9.2024. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022) Hankenumero 167583 Aloituspäivämäärä 01.05.2021 Loppumispäivämäärä 21.03.2025 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.10 Muut yhteistyöhankkeet Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Tiedonhankintahanke, teollinen tutkimus (tuki 80 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikejalostus Elintarvikkeet Tuotekehitys lyhyet jakeluketjut lähiruoka ruokamatkailu Ajankohtaista hankkeesta Blogit Blogi Menestyvän ruoka-alan rakentamista 7.10.2022 Kaakkois-Suomessa on ruoka-alan kehittämistä tehty kolmisenkymmentä vuotta, ja se on näkynyt monina erilaisina kehittämishankkeina sekä yritysrahoituksena. Kirjoittaja: Leena Hyrylä, asiantuntija Hankkeen yhteyshenkilöt Marja Suutarla Yrittäjä - Maaseutuyrittäjä, Yrittäjä - Maatalousyrittäjä, kotieläintalous, Yrittäjä - Maatalousyrittäjä, kasvinviljely, Tutkija, Kehittäjä, Hanketoimija ProAgria Etelä-Suomi Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Kaakkois-Suomen ELY-keskus Toteutuskunta KOUVOLA Julkisen rahoituksen osuus: 80,00 % Hankkeen yhteyshenkilö Marja Suutarla Yrittäjä - Maaseutuyrittäjä, Yrittäjä - Maatalousyrittäjä, kotieläintalous, Yrittäjä - Maatalousyrittäjä, kasvinviljely, Tutkija, Kehittäjä, Hanketoimija Jaa: