Julkinen hankekuvaus
Asiakaslähtöisyyden kehittäminen lyhyissä jakeluketjuissa-hankkeen tavoitteena on tukea ja vahvistaa lyhyiden toimitusketjujen kehittämistä sekä parantaa lähiruokaa tuottavien yrittäjien kilpailukykyä ja kannattavuutta kysynnän ja tarjonnan kohtaamisen edistämisen sekä yleisen lähiruokaan liittyvän tiedottamisen kautta. Lyhyillä tarjontaketjuilla tarkoitetaan tässä hankkeessa lähinnä REKO-toimintaa. Hankkeen pääasiallinen kohderyhmä on Reko-piirien tuottajat Etelä-Pohjanmaalla. Toissijaisia kohderyhmiä ovat Reko-tuottajiksi aikovat, kuluttajat - erityisesti Reko-piirien jäsenet - sekä ammattikeittiöt. Hankkeessa selvitetään millaisia lähiruokatuotteita paikalliset kuluttajat toivovat alueen elintarvikealan tuottajilta. Lisäksi kartoitetaan lyhyitä jakeluketjuja hyödyntävien yritysten kehittämistarpeet toimia läheisissä yhteistyösuhteissa suoraan kuluttajien kanssa. Hankkeen aluksi selvitetään kuluttajien ja REKO-toiminnassa mukana olevien yrittäjien näkemyksiä REKO-toiminnasta ja kuluttajavuorovaikutukseen liittyvistä kehittämistarpeista. Hankkeessa järjestetään yhteiskehittelytyöpajoja, joissa aloitetaan tärkeimmiksi arvioitujen kehittämiskohteiden työstäminen yhteistyössä lähiruokatuottajien, REKO-piirien ylläpitäjien ja hankevetäjien kesken. Hankkeen loppupuolella yhdessä valituista ja jo alustavasti yhteiskehitellyistä teemoista järjestetään asiantuntijatyöpajoja, joiden tarkoituksena on tarjota yrittäjille konkreettisia työkaluja oman yritystoimintansa kehittämiseen.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
93115
Aloituspäivämäärä
30.09.2019
Loppumispäivämäärä
04.04.2023
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
16.4 Elintarvikkeiden lyhyet toimitusketjut
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyö
Toimenpiteen tarkenne
Tiedonhankintahanke, teollinen tutkimus (tuki 80 %)
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili