Julkinen hankekuvaus
Broilerin tuotanto on merkittävässä asemassa hankkeen toteutusalueella Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Alueella toimii kaikkiaan 90 broileritilaa, joissa vuotuinen lintumäärä on 7 085 668 kpl (stat.luke.fi/ kotieläintilastot 2023). Siipikarjanlihan kulutus on jatkuvassa, noin 4 %:n kasvussa. Vuonna 2023 Suomessa kulutettiin noin 152 miljoonaa kiloa broileria ja arvio on, että v. 2030 kokonaiskulutus olisi 189 miljoonaa kiloa ja v. 2040 207 miljoonaa kiloa. Kulutuksen kasvu tulee vaatimaan lähiaikoina omavaraisuuden ja huoltovarmuuden kannalta keskeisiä investointeja sekä nykyisiin, että uusiin kasvattamoihin. Ennen isojen rakennus-/ korjausinvestointien suunnittelun ja toteutuksen aloitusta on varmistuttava siitä, että jokaisella siipikarjan tuotantotilalla on riittävä osaaminen kannattavan tuotannon ja tilan johtamisen osalta. Koulutushankkeen tavoitteena on nostaa siipikarjatilojen osaamista erityisesti talouden tunnuslukujen ymmärtämisestä ja miten tilatason tuotantotuloksia voidaan parantaa ja esim. hävikkiä vähentää tuotannon eri vaiheissa ja olosuhteissa. Lisäksi koulutuksissa lisätään johtamisosaamista sekä henkilökohtaisella tasolla, että ihmisten johtamisessa tilatasolla. Koulutusten avulla jalkautetaan siipikarjatiloille LEAN -ajattelun periaatteita, lisätään tilojen välistä verkostoitumista ja tiedonvaihtoa sekä tuetaan tilojen riskienhallintaa.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Euroopan maaseuturahasto 2023–2027
Hankenumero
277430
Loppumispäivämäärä
30.12.2025
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Maaseututyyppi
Maaseudun paikalliskeskukset
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
Koulutushanke
Toimenpiteen tyyppi
Koulutushankkeet
Toimenpiteen tarkenne
Koulutus maatalouden alkutuotannon, maataloustuotteiden jalostuksen tai kaupan pitämisen alalla toimiville pk-yrityksille
Hankeluonne
Alueiden välinen
Kohdealue
SO0
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili