Hanke
Kehittämishanke - 145760

Fresh and local food – competitive advantages in rural areas

Haapaveden-Siikalatvan seudun kuntayhtymä

31.12.2020 - 29.04.2023

Käynnissä

Julkinen hankekuvaus

Fresh and local food - competitive advantages in rural areas -projektissa opitaan asiantuntijoilta paikallisten tuotteiden parempaa tuotteistamista ja markkinointia. Hankkeessa tutustutaan Hollannin ja Saksan maaseutualueiden hyviin käytäntöihin. Niitä ja niistä saatuja virikkeitä sovelletaan Keskipiste- ja Rieska-Leaderin alueen toimijoiden tarpeisiin. Hankkeessa on sekä suomalaisia että hollantilaisia ja saksalaisia asiantuntijoita, elintarvikeyrittäjiä ja -tuottajia. Paikallisten koulutusten ja työpajojen lisäksi järjestetään yksi ulkomaan matka Hollantiin ja Saksaan, sekä yksi näiden maiden toimijoiden vierailu Suomeen. Hanke toteuttaa koulutuksia ja työpajoja. Se pyrkii luomaan hyviä myyntikanavia näiden kolmen maan välille ja kartoittaa paikallisten tuotteiden brändin rakentamisen edellytykset ja mahdollisuudet. REKO-rinkien käyttämistä myyntikanavana kehitetään ja syvennetään.

Lisätiedot

Ohjelma/Rahasto

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022)

Hankenumero

145760

Aloituspäivämäärä

31.12.2020

Loppumispäivämäärä

29.04.2023

Onko kyseessä Leader-hanke?

kyllä

Toimenpide

Kehittämishanke

Alatoimenpide

16.10 Muut yhteistyöhankkeet

Toimenpiteen tyyppi

Yhteistyö

Toimenpiteen tarkenne

Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %)

Hankeluonne

Kansainvälinen

Ajankohtaista hankkeesta

Hankkeen yhteyshenkilöt