Julkinen hankekuvaus
Tämän pilottihankkeen fokuksena on liharotuisen eläinaineksen kehittäminen uusilla eläinjalostuksen menetelmillä siten, että eläintuotantomme tuottavuus ja resurssitehokkuus parantuvat ja suomalaisen naudanlihan tuotannon hiilijalanjälki pienenee. Hankkeen tavoitteena on innostaa emolehmätiloja ottamaan genominäytteitä siinä määrin, että genomisten jalostusarvojen laskenta olisi mahdollista hankkeen päättymisen jälkeen. Tämä hanke tukee MAKERA-rahoitteisen tutkimushankkeen "Naudanlihantuotannon omavaraisuuden ja tehokkuuden parantaminen genomivalinnalla" (487/03.01.02/2018) toteutumista. Tämän pilottihankkeen tavoitteena on tuottaa MAKERA-tutkimushankkeelle genominäytteiden tutkimustuloksia n. 5.000 liharotuisesta naudasta. Nyt haettavan GenoPihvi-hankkeen mittavat ostopalvelut palvelevat siis isoa kansallista tavoitetta. Hankkeen kohderyhmänä ovat liharotuisia nautoja tuottavat emolehmäkarjat hankealueella. Hanke toteutetaan pilottihankkeena, jossa hankkeeseen osallistuvat tilat pääsevät perehtymään genomisen valinnan mahdollisuuksiin ja pilotoimaan genomisen valinnan edellyttämiä toimintamalleja ja toteutusta omalla tilallaan sekä vertailemaan saatuja kokemuksia muiden pilottihankkeeseen osallistuvien tilojen kanssa. Kehittämishankkeen hakija on A-Tuottajat Oy. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat HKScan Finland Oy ja Snellmanin Lihanjalostus Oy. Hanketta toteuttavat toimijat edustavat lähes 90% naudanlihan hankinnasta Suomessa.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
102066
Aloituspäivämäärä
31.05.2019
Loppumispäivämäärä
15.02.2022
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
16.2 Uusien tuotteiden ja menetelmien kehittäminen
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyö
Toimenpiteen tarkenne
Tiedonhankintahanke, teollinen tutkimus (tuki 80 %)
Hankeluonne
Alueiden välinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili