Hanke Kehittämishanke - 80675 IGW2019 yritysryhmä 2 Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy 15.09.2018 - 29.06.2020 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus IGW2019 yritysryhmät 1 ja 2 koottiin Keski-Suomen MTKn aloitteesta ja yhteistyöpyynnöstä. Maaliskuussa 2018 MTK solmi sopimuksen 18.-27.1.2019 Berliinissä pidettävien maailman suurimman ruoka-alan kuluttajamessujen, Internationale Grüne Woche Berlin (IGW2019) kanssa, jonka myötä Suomi on messujen pääyhteistyökumppani. Vuosittain tammikuussa järjestettävät IGW2019-kuluttajamessut ovat ruoka-, matkailu- ja biotalousyrityksille hyvä kanava Saksan markkinoille. Messuilla yritykset voivat tuoda yritystään esille, solmia kontakteja saksalaisiin alan toimijoihin sekä toteuttaa koemarkkinointia ja tuotetestausta. Yritysryhmähankkeet on valmisteltu Vientivalmiuksien kehittäminen Saksan markkinoille - IGW2019 -aktivointihankkeen toimenpiteenä. Messuille osallistumista on suunniteltu MTK:n, ProAgrian, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Ahlmanin säätiön (Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Häme) kanssa Western Lakeland -teemalla ylimaakunnallisen yritysyhteistyön ja kansainvälistymisen kokemusten hyödyntämiseksi. Yritysryhmähankkeen tavoitteena on parantaa ensisijaisesti Keski-Suomen, Pirkanmaan, Kanta- ja Päijät-Hämeen matkailun mikroyritysten sekä elintarvikealan pienyritysten valmiuksia vientiin ja muuhun kansainväliseen toimintaan sekä solmia kontakteja saksalaisiin kuluttajiin ja em. alojen toimijoihin (esim. sisäänostajat, horeca-ammattilaiset). Hankkeen toteutusaika on 15.9.2018 - 30.6.2019. IGW2019 yritysryhmä 2 -hankkeeseen osallistuu seitsemän yritystä: Keski-Suomesta Jukolan Juusto Oy, Suomen Hampputuotteet Oy, Riihon Majatalo, Käsityöpaja Kivitasku Ky ja Juurikka Catering Oy sekä Pirkanmaalta Teiskon Viini ja Luonnon Magiaa. Yhteisten aloitus-, loppupalaute- sekä koulutustyöpajojen myötä yritysryhmän yritykset verkostoituvat myös toisen vastaavan IGW2019 yritysryhmä -hankkeen yritysten kanssa (IGW2019 yritysryhmä 1). Näin yrityksistä muodostuu yhteensä 15 elintarvike- ja matkailualan yrityksen verkosto, joita yhdistää kansainvälistyminen ja lähiruoka. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 80675 Aloituspäivämäärä 15.09.2018 Loppumispäivämäärä 29.06.2020 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.4 Elintarvikkeiden lyhyet toimitusketjut Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Yritysryhmän kehittämishanke (75 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikejalostus Elintarvikevienti Elintarvikkeet ruokamatkailu yritysryhmän kehittäminen Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Keski-Suomen ELY-keskus Toteutuskunta JYVÄSKYLÄ Julkisen rahoituksen osuus: 75,00 % Jaa: