Julkinen hankekuvaus
Hankkeessa kehitetään Kalajoki-menu paikallisista tuotteista hyödynnettäväksi koko Kalajoen alueella yhdistyksille, yrittäjille, pop-up päiviin, kahviloihin, ravintoloihin, keittiöille. Hankkeessa tuotteistetaan Kalajoki-menu. Menulle tuotetaan reseptiikka ja laadukkaat esittelymateriaalit, joissa tuodaan esille "kalajokisuus" ja puhdas lähituotanto vastaten kasvavaan ruokamatkailijoiden ja kuluttajien kasvavaan tarpeeseen. Hanke aktivoi eri verkostoja, kuten yhdistyksiä, kuntaa ja yrittäjiä yhteistyöhön. Tuottajat – jalostajat – ravintolat – matkailuyritykset – yhdistykset – kunta -ketju tulee tässä näkymään kokonaisuudessaan yhteistyössä. Menun ytimessä on tarinallistaminen ja meren läheisyys / merellisyys tulee osaltaan näkymään tässä hankkeessa vahvasti.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Euroopan maaseuturahasto 2023–2027
Hankenumero
269592
Loppumispäivämäärä
30.12.2025
Onko kyseessä Leader-hanke?
kyllä
Maaseututyyppi
Ydinmaaseutu
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
Maaseudun palvelujen ja toimintaympäristön kehittämisen yhteistyöhankkeet
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyöhankkeet
Toimenpiteen tarkenne
Koordinointi- ja aktivointihankkeet
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Kohdealue
SO8
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili