Hanke
Paikallinen kehittäminen - 302413

Kalavoima Ruokakulttuurissa

Ukipolis Oy

16.06.2024 - 30.12.2025

Käynnissä

Julkinen hankekuvaus

Hankkeessa keskitytään Itämeren kalan ja merestä saatavan ravinnon kulutuksen lisäämiseen ja uusien tuotteiden kehittämiseen vajaasti hyödynnetyistä kalasta, esimerkiksi silakasta. Tässä hankkeessa keskitytään merestä saatavan ravinnon tunnetuksi tekemiseen ja brändäamiseen mm. tosi-tv kilpailun ja median avulla. Brändämisellä tuodaan esille meriruoan hyvyyttä ravinnonlähteenä. Samalla vahvistetaan kalajalostuksen tuotantoketjun tärkeyttä ja elinvoimaisuutta merestä ruoaksi pöytään. Kotimaisin kaloihin pyritään löytämään uusia makuja muista kulttuureista. Kehittämishankkeessa on tarkoituksena kasvattaa kalan markkinapotentiaalia ja uusien tuotteiden tulemista markkinoille, kaupan hyllylle ja lopulta kuluttajalle. Samalla vajaasti hyödynnetylle kalalle tulee uusia ideoita ruokapöytiin ja samalla ympäristön hoidollinen parannus meren tilaan.

Lisätiedot

Ohjelma/Rahasto

Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston Suomen ohjelma 2021–2027

Hankenumero

302413

Aloituspäivämäärä

16.06.2024

Loppumispäivämäärä

30.12.2025

Onko kyseessä Leader-hanke?

kyllä

Toimenpide

Paikallinen kehittäminen

Alatoimenpide

3.1 Paikallinen kehittäminen

Toimenpiteen tyyppi

Paikallinen kehittäminen

Toimenpiteen tarkenne

Paikalliset kehittämishankkeet

Ajankohtaista hankkeesta

Hankkeen yhteyshenkilöt

2 jäsentä