Julkinen hankekuvaus
Kainuulaiset luonnontuotteisiin pohjautuvat elintarvikealan-, luontoperustaisten palvelujen- ja luonnontuotealan yrittäjät ja yrittäjiksi aikovat ja alan toimijaorganisaatiot. Rohkaista ja tukea uusien luonnontuotteisiin pohjautuvien elintarvikealan, luontoperustaisten palvelujen ja luonnontuotealan yritysten syntymistä. Lisätä ymmärrystä tuotteiden valmistus-, tuotteistus- ja laatuprosesseissa, jotka auttavat osallistujia kehittämään osaamista ja taitoja uusien asiakaslähtöisten palveluiden ja tuotteiden synnyttämiseksi. Edistää innovaatioita, joka voi luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja edistää alueen taloudellista kehitystä. Auttaa yrityksiä laajentamaan markkinoitaan ja löytämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia verkoston kautta. Tarjotaan asiantuntijaohjausta, valmennusta, työpajoja ja tilaisuuksia uusien palveluiden ja tuotteiden syntymisen tueksi ja yrittäjyyden kehittämiseksi ja kotimaan- ja ulkomaanopintomatkoja osallistujien verkostoitumiseksi ja uusien käytäntöjen oppimiseksi. Välitetään valtakunnallisista verkostoista ajankohtaista tietoa. Mahdollistetaan osallistuminen tapahtumiin, joissa yrittäjät voivat tuoda esille omia tuotteitaan ja palvelujaan. On syntynyt uusia luonnontuotteisiin pohjautuvia elintarvikealan-, luontoperustaisten palvelujen- ja luonnontuotealan yrityksiä, palveluja ja tuotteita. Osaaminen on lisääntynyt ja on myönnetty uusia laatusertifikaatteja. Yrittäjät saaneet oppia muiden alueiden menestyvien yritysten parhaista käytänteistä, joka parhaimmillaan synnyttää uusia ideoita ja näkökulmia omalle liiketoiminnalle. Yrityksille syntynyt yritysryhmähankkeita ja haettu erilaisia rahoituksia toiminnan kehittämisen tueksi. Yritykset verkostoituneet yli toimialarajojen. On syntynyt uusia yhteistyökumppanuuksia ja tarvetta palveluille. Kainuulainen yritys on kilpailukykyinen, tuo uusia tuotteita ja palveluja rohkeasti esiin valtakunnallisesti ja vientituotteena.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Euroopan maaseuturahasto 2023–2027
Hankenumero
283610
Loppumispäivämäärä
30.07.2026
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Maaseututyyppi
Kaupungin kehysalue
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
Maaseudun palvelujen ja toimintaympäristön kehittämisen yhteistyöhankkeet
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyöhankkeet
Toimenpiteen tarkenne
Tiedonhankintahanke
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Kohdealue
SO8
Asiasanat
Ajankohtaista hankkeesta
KantriLuonto-hanke rohkaisee ja tukee uusien luonnontuotteisiin pohjautuvien elintarvikealan, luontoperustaisten palvelujen ja luonnontuotealan yritysten syntymistä Kainuussa.
Tavoitteena on rohkaista ja tukea uusien luonnontuotteisiin pohjautuvien elintarvikealan, luontoperustaisten palvelujen ja luonnontuotealan yritysten syntymistä ja lisätä ymmärrystä tuotteiden valmistus-, tuotteistus- ja laatuprosesseissa, jotka auttavat osallistujia kehittämään osaamista ja taitoja uusien asiakaslähtöisten palveluiden ja tuotteiden synnyttämiseksi. Hankkeessa edistetään innovaatioita, joka voi luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja edistää alueen taloudellista kehitystä. Lisäksi autetaan yrityksiä laajentamaan markkinoitaan ja löytämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia verkoston kautta.
Hankkeen toiminta-ajalla tarjotaan asiantuntijaohjausta, valmennusta, työpajoja ja tilaisuuksia uusien palveluiden ja tuotteiden syntymisen tueksi ja yrittäjyyden kehittämiseksi ja kotimaan- ja ulkomaanopintomatkoja osallistujien verkostoitumiseksi ja uusien käytäntöjen oppimiseksi. Samalla välitetään valtakunnallisista verkostoista ajankohtaista tietoa alueelle. Hankkeessa mahdollistetaan osallistuminen tapahtumiin, joissa yrittäjät voivat tuoda esille omia tuotteitaan ja palvelujaan.
Yhteistyöllä laajaa vaikuttavuutta
Kohderyhmää hankkeen toimille ovat kainuulaiset luonnontuotteisiin pohjautuvat elintarvikealan-, luontoperustaisten palvelujen- ja luonnontuotealan yrittäjät ja yrittäjiksi aikovat ja alan toimijaorganisaatiot.
– Kaikki tulevat toimenpiteet on kohdennettu erityisesti kainuulaisille, sanoo projektipäällikkö Heidi Kotilainen. Työpajat, valmennukset ja opintomatkat tarjoavat osallistujille osaamisen lisääntymistä ja verkostoitumismahdollisuuksia.
– Hankkeen kautta on mahdollisuus myös esim. laboratorioanalyyseihin, jotka kohdentuvat tuotekehityksen alla oleviin luonnontuotepohjaisiin tuotteisiin. Näitä voivat olla ravintoarvomäärityksiin liittyvät analyysit ja tuoteturvallisuuteen liittyvät mikrobiologiset analyysit, kertoo hankevastaava Kirsi Sahrman-Hauhia.
Hankkeen päätoteuttajana on Kainuun ammattiopisto ja osatoteuttajana ProAgria Itä-Suomi ry/ Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset. Yhteisellä ponnistuksella hankkeen toimissa saadaan aikaan laajaa vaikuttavuutta. Rahoituksena Kainuun ELY-keskuksen kautta Euroopan maaseuturahasto 2023–2027.
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili