Hanke Kehittämishanke - 40187 Kasvua suomenkarjasta – Toimitusketjun perustaminen ja menekinedistäminen Ahlmanin koulun Säätiö sr 01.04.2017 - 12.01.2021 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Kasvua suomenkarjasta - Toimitusketjun perustaminen ja menekinedistäminen -kehittämishankkeella luodaan edellytyksiä suomenkarjaan perustuvan liiketoiminnan lisäämiselle läpi koko elintarvikeketjun. Suomessa on paitsi markkinoita, myös tahtotila saada aikaan uusi, kaikkia toimijoita hyödyttävä paikallinen ruokaketju, joka tarjoaa uusia elinkeinomahdollisuuksia koko ketjulle. Hankkeessa luodaan puuttuva yhteistyöverkosto ja vakiinnutetaan sen toiminta, nostetaan arvostusta ja kuluttajien ostohalukkuutta brändäämällä suomenkarja ja parannetaan jalostuksen tuomaa lisäarvoa sparraamalla tuotekehitystä. Hankkeessa on myös mahdollista auttaa yritysryhmiä mahdollisten spesifimpien asioiden eteenpäin viemiseksi. Hanke on Suomen ruokahuollon kannalta merkittävä ja edesauttaa monimuotoisuuden säilyttämisessä. Hanke sopii erinomaisesti satavuotiaan Suomen hankkeeksi, sillä se nostaa esille omat arvokkaat ja melkein menetetyt alkuperäisrotumme. Hanketta toteuttaa Ahlmanin koulun Säätiö ja sen toiminta-aika on 1.4.2017-31.12.2019. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 40187 Aloituspäivämäärä 01.04.2017 Loppumispäivämäärä 12.01.2021 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.4 Elintarvikkeiden lyhyet toimitusketjut Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Tiedonhankintahanke, teollinen tutkimus (tuki 80 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikejalostus Elintarvikkeet Tuotekehitys eläinten hyvinvointi geneettinen monimuotoisuus lyhyet jakeluketjut lähiruoka ruokamatkailu Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Pirkanmaan ELY-keskus Toteutuskunta TAMPERE Julkisen rahoituksen osuus: 80,00 % Jaa: