Hanke Kehittämishanke - 102181 Kasvulämäri – tiedolla maaliin Yrityssalo Oy 01.08.2019 - 24.08.2023 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Kasvulämäri-tiedolla maaliin -hanke vahvistaa hankkeeseen osallistuvan viiden maaseudun mikrokokoisen elintarvikejalostajan liiketoimintavalmiuksia rakentamalla järjestelmän jäljitettävyyden todentamiseksi. Jäljitettävyyden todentaminen luo edellytyksiä kannattavuuden parantamiseen kolmella tavalla: 1. Tuotantokustannusten vähentäminen luomalla toiminnanohjauksen järjestelmät prosessien tehokkuuden ja laadun varmistamiseksi. 2.Tehokkuuden parantaminen luomalla ja käyttöönottamalla toiminnanohjauksen analyysit yrityksen johtamisessa 3. Myynnin arvon nostaminen luomalla edellytyksiä jäljitettävyyden todentamiseen. Jalostusprosessissa oleville tuotteille rakennetaan jäljitettävyyden seuranta. Tiedon avulla voidaan tuottaa informaatiota yrityksen päivittäisen työn johtamisen tueksi sekä esimerkiksi tuote-, toimittaja- tai asiakaskohtaista kannattavuuden seurantaa. Järjestelmän avulla yrityksellä on ajantasainen tieto prosessin eri vaiheissa käsitellyistä määristä tuotteittain ja raaka-aine-erittäin. Jokaisen saapuneen raaka-aine-erän elinkaarta yrityksessä voidaan aukottomasti seurata ja näin jäljittää mahdolliset laatupoikkeamat. Samalla, ilman erillisiä toimenpiteitä, syntyy luomuvalvonnan edellyttämä tuotevirtakirjanpito. Lisäksi jäljitettävyyden seurannalla tuetaan omavalvonnan systematiikkaa. Jäljitettävyys luo pohjaa myös yrityskohtaisille kehitysosioille, joissa vahvistetaan markkinointiosaamista ja kumppanuuksia, varmistetaan laatua ja vähennetään hukkaa raaka-aineen laadun analysoinnin järjestelmillä ja kehittämällä uuden tyyppinen kuivausjärjestelmä. Lisäksi hankkeessa etsitään soveltuvia pakkausratkaisuja ja kehitetään tilausjärjestelmiä. Hankkeen hakija ja hallinnoija on Yrityssalo Oy Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 102181 Aloituspäivämäärä 01.08.2019 Loppumispäivämäärä 24.08.2023 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.2 Uusien tuotteiden ja menetelmien kehittäminen Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Yritysryhmän kehittämishanke (75 %) Hankeluonne Alueiden välinen Asiasanat Elintarvikejalostus Elintarvikevienti Elintarvikkeet lähiruoka Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Varsinais-Suomen ELY-keskus Toteutuskunta SALO Julkisen rahoituksen osuus: 75,00 % Jaa: