Hanke Kehittämishanke - 291252 Kekseliäs ja ketterä Ruokaprovinssi ProAgria Etelä-Pohjanmaa ry - 30.04.2027 Käynnissä Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Hanke kehittää Ruokaprovinssi-brändiä ja viestintää sekä heimouttaa Ruokaprovinssin toimijoita tiiviimmäksi yhteisöksi. Työ luo pohjaa muulle Ruokaprovinssin kehittämiselle ja Ruokaprovinssi-verkoston toimijoiden menestykselle. Työn kohteena on koko eteläpohjalainen ruokaketju pellolta pöytään. Hanke toteuttaa kuuden Ruokaprovinssi 2030 – paras paikka ruokabisnekselle -strategian tavoitteen saavuttamiseksi asetettuja toimenpiteitä. Seuraavassa on lista strategiasta poimituista tavoitteista, joita toteutetaan 25 toimenpiteen kautta. Tavoiteotsikon jälkeen olevissa suluissa on mainittuna strategian painopiste, jonka alle tavoite kuuluu. - Ruokaprovinssi on ilmiö (Ruokaprovinssibrändi) - Ruokaprovinssi on tiivis ja aktiivinen (Ruokaprovinssiheimo) - Ruokaprovinssiheimolla on infrastruktuuri (Ruokaprovinssiheimo) - Etelä-Pohjanmaa on tapahtumien paikka (Ruokabisnes) - Ruoantuotantoa arvostetaan (Ruokabisnes) - Ruokaprovinssissa tehdään aktiivista innovaatiotoimintaa (RuokaPROvinssi) Hankkeessa on kaksi läpäisyteemaa, jotka otetaan huomioon kaikkien toimenpiteiden toteuttamisessa. Ne ovat digitalisaatio ja tulevaisuusymmärrys. Ruokaprovinssille laaditaan ammattilaisten voimien brändi- ja viestintäsuunnitelma, jonka pohjalta Ruokaprovinssin ilme päivitetään. Viestintään kehitetään vaivattomia ja panos-tuotos-suhteeltaan tehokkaita sekä oivaltavia viestinnän keinoja, jotka ovat yhä useamman Ruokaprovinssin ruokaketjun toimijan ulottuvilla. Heimouttamistoimenpiteitä tehdään mm. Ruokaprovinssin yhteisten tapahtumien ja yhteistyöalustojen kehittämisen kautta. Ruokaprovinssi-klusteri ilmoitetaan EU:n klusteriportaaliin, mikä lujittaa Ruokaprovinssin näkymistä kokonaisuutena myös kansainvälisesti. Hanketta toteuttavat pääkumppanina ProAgria Etelä-Pohjanmaa ry / Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy ja Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Euroopan maaseuturahasto 2023–2027 Hankenumero 291252 Loppumispäivämäärä 30.04.2027 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Maaseututyyppi Sisempi kaupunkialue Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide Maaseudun palvelujen ja toimintaympäristön kehittämisen yhteistyöhankkeet Toimenpiteen tyyppi Yhteistyöhankkeet Toimenpiteen tarkenne Koordinointi- ja aktivointihankkeet Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Kohdealue SO8 Asiasanat Digitalisaatio Elintarvikkeet Lähiruoka Markkinointi, markkinaosaaminen Palvelut Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Terhi Välisalo Kehittäjä, Hanketoimija, Järjestötoimija - Naisjärjestöt Maa- ja kotitalousnaiset Etelä-Pohjanmaa Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Toteutuskunta SEINÄJOKI Kokonaisrahoitus 350 000,00 € Julkinen rahoitus 346 500,00 € Tukiprosentti: 99,00 % Hankkeen yhteyshenkilö Terhi Välisalo Kehittäjä, Hanketoimija, Järjestötoimija - Naisjärjestöt Hankkeesta muualla www.ruokaprovinssi.fi Jaa: