Hanke Kehittämishanke - 191565 Keski-Suomen ruokaverkosto Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy 01.04.2022 - 05.12.2024 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Keski-Suomen ruokaverkosto -yhteistyöhankkeen tarkoituksena on jatkaa pitkäjänteistä Keski-Suomen ruokasektorin kehittämistyötä entistä verkostomaisempana toimintana. Tavoitteena on, että jatkossa “ruokaketju on eri kokoisten toimijoiden ruokaverkosto”. Tämä tarkoittaa sitä, että tunnistetaan ja tehdään monimutkaiset verkostomaiset vaikutussuhteet näkyväksi, sen sijaan että käsitellään pelkästään yksittäisiä ruokaketjuja. Hankkeen tehtävänä on koordinoida ja edistää verkoston toimintaa toimialarajat ylittäen. Hanke on jaettu kolmeen päätavoitteeseen, jotka pohjautuvat Keski-Suomen ruokaverkoston kehittämiselle strategiakaudelle 2022–2027 valittuihin painopistealueisiin. Tavoite 1 Verkostomaisen yhteistyön vahvistaminen Tavoite 2 Ruokaverkoston vastuullisen ja kestävän toiminnan edistäminen Tavoite 3 Ruokaverkoston vaikuttavuuden vahvistaminen ja viestintä Hankkeella edistetään, suunnitellaan ja toteutetaan erityisesti lähiruoan tuotannon, jalostuksen ja käytön sekä elintarvikeviennin ja ruokamatkailun kehittämistoimia. Huomiota kiinnitetään varsinkin jalostustoiminnan kestävyyteen ja vastuullisuuteen. Samalla pyritään tunnistamaan maakunnallemme tyypilliset ”omat” ongelmat, niin yritystasolla kuin yleisellä tasolla ja käynnistämään niistä keskustelu sekä ratkaisumallien hakeminen. Hanketta toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulu yhteistyössä MTK Keski-Suomi ry:n, ProAgria Keski-Suomi ry:n ja Keski-Suomen liiton kanssa. Hanke liittyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan ja sen toteuttamiseen haetaan EU:n maaseuturahaston rahoitusta. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022) Hankenumero 191565 Aloituspäivämäärä 01.04.2022 Loppumispäivämäärä 05.12.2024 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.10 Muut yhteistyöhankkeet Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat lyhyet jakeluketjut lähiruoka ruokamatkailu verkostot Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt 3 jäsentä Virpi Ruotsalainen Kehittäjä, Hanketoimija Jyväskylän ammattikorkeakoulu Leena Pölkki Kehittäjä, Hanketoimija Jyväskylän ammattikorkeakoulu Viivi Kaartinen Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Keski-Suomen ELY-keskus Toteutuskunta JYVÄSKYLÄ Julkisen rahoituksen osuus: 100,00 % Hankkeen yhteyshenkilö Virpi Ruotsalainen Kehittäjä, Hanketoimija Leena Pölkki Kehittäjä, Hanketoimija Viivi Kaartinen Hankkeesta muualla Hankkeen kotisivulle Seuraa Facebookissa! Seuraa Instagramissa! Jaa: