Julkinen hankekuvaus
Kulttuurikauha-hanke avaa oven gastronomisen matkailun kehittämiseksi.Hankeen ideana on tutustuttaa turisteja paikalliseen perinteiseen ruokakulttuuriin ja alueen lähiruoan valmistustapoihin. Ruokamatkailu on kasvava kansainvälinen trendi, sillä yhä useamman matkailijan eräänä matkan motiiveista toimii paikallinen ruokakulttuuri. Täten lähiruoalla on merkittäviä vaikutuksia alueen talouteen ja hyvinvointiin. Hankkeen avulla pyritään luomaan matkailusiltoja tarjoamalla gastronomista matkailua 13 ruokapajaa hyödyntäen. Keskeisin kohderyhmä on ulkomaiset ja suomalaiset matkailijat, jotka saapuvat Haapavedelle sekä yhteistyökumppaneiden järjestämiin ruokapajoihin. Hanke tukee myös Haapaveden kaupungin matkailustrategiaa. Keskeisenä tavoitteena on opetella valmistamaan erilaisia ruokalajeja, jotka ovat tyypillisiä konkreettiseen asuinpaikkaan liittyen.(esim. kyläruoka Suomessa Ja Venäjällä). Käytännössä hankkeen toteuttamisen aikana järjestetään ruokapajoja Suomen ja Venäjän puolella, kokki-kilpailija ja makumatkoja Suomen puolelta Venäjälle ja otetaan vastaan matkailijoita Venäjältä, joille hankkeen puitteessa tarjotaan alueemme lähiruoan valmistamiseen liittyvä ohjelmaa.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
86887
Aloituspäivämäärä
04.12.2018
Loppumispäivämäärä
19.05.2023
Onko kyseessä Leader-hanke?
kyllä
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
7.6 Kulttuuri- ja luonnonperintö
Toimenpiteen tyyppi
Maaseudun palvelujen ja kylien kehittäminen
Toimenpiteen tarkenne
Kulttuuri- ja luonnonperintö, kehittäminen
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili