Julkinen hankekuvaus
Suomalainen kuluttajalle kalan tuoreus on aina ollut laadun tae. Vähittäismyymälöiden kalatiskeiltä saa kuitenkin harvoin samana päivänä pyydettyä kalaa, koska luonnonkalan logistinen ketju on usein hyvin pitkä. Tuoreesta kalasta voidaan kuitenkin valmistaa pakastefileitä, joiden säilyvyysaika on huomattavasti tuoreita fileitä pidempi. Hanke toteutetaan kahtena osakokonaisuutena. Ensimmäinen osakokonaisuus keskittyy pakastuksen hyödyntämiseen kotimaisen kalan tarjonnan tasaamiseksi vähittäiskauppamarkkinoilla. Toisessa osakokonaisuudessa testataan teknologisia keinoja PFAS-yhdisteiden poistamiseksi kaloista kalajauhoa mallina käyttäen.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston Suomen ohjelma 2021–2027
Hankenumero
295561
Aloituspäivämäärä
30.04.2024
Loppumispäivämäärä
30.12.2026
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kestävä vesiviljely, jalostus ja kauppa
Alatoimenpide
2.2 Kalastus- ja vesiviljelytuotteiden kaupan pitämisen, laadun, lisäarvon ja jalostamisen edistäminen
Toimenpiteen tyyppi
Kauppa, jalostus, laatu ja lisäarvo
Toimenpiteen tarkenne
Kalan jalostuksen innovaatiot, kehittäminen ja neuvonta
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili