Hanke
Kehittämishanke - 22470

Lähiliha sikatiloilta

Suomen Sikayrittäjät ry

31.03.2016 - 24.04.2019

Päättynyt

Julkinen hankekuvaus

Sianlihantuottajien määrä Kaakkois-Suomessa on vähentynyt voimakkaasti 2000-luvulla. Teollisen teurastamotoiminnan loppuminen alueelta on vaikuttanut myös sikatalouden kehittämismahdollisuuksiin alueella. Sikatalouden pitkään jatkunut taloudellinen matalasuhdanne on vaikuttanut lopettamispäätöksiin tiloilla. Tuotantoa on tehostettu ja panostettu eläinten hyvinvointiin sekä terveyteen. Alueen sianlihantuotannon jatkuvuuden turvaamiseksi tarvitaan uusia yhteistyömuotoja. Hankkeen tärkeimpänä tavoitteena on, että Kaakkois-Suomen alueella tuotetusta sianlihasta entistä suurempi osuus teurastetaan paikallisesti ja markkinoidaan tuoreena lähilihana. Tällä turvataan sianlihan tuotanto alueella. Hankkeessa tehdään tutustumismatkoja kotimaahan ja ulkomaille. Opintomatkojen teemoja ovat yhteistyökuviot sikatilojen ja jatkojalostajien kesken. Lisäksi tutustutaan uusiin lähiruoan tuottamismentelmiin ja lyhyisiin toimitusketjuihin, logistiikkaan ja markkinointiin. Tehdään selvityksiä alueen toiminnallisista ja taloudellisista edellytyksistä lähilihan tuottamiselle hyväksikäyttäen uusia palveluprosesseja ja jatkojalostusmenetelmiä.

Lisätiedot

Ohjelma/Rahasto

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020

Hankenumero

22470

Aloituspäivämäärä

31.03.2016

Loppumispäivämäärä

24.04.2019

Onko kyseessä Leader-hanke?

ei

Toimenpide

Kehittämishanke

Alatoimenpide

16.4 Elintarvikkeiden lyhyet toimitusketjut

Toimenpiteen tyyppi

Yhteistyö

Toimenpiteen tarkenne

Tuotteiden, palveluiden ja prosessien kehittämishanke, kokeellinen kehittäminen (tuki 60 %)

Hankeluonne

Paikallinen/Alueellinen

Ajankohtaista hankkeesta

Hankkeen yhteyshenkilöt