Hanke
Kehittämishanke - 86528

Lähimakuja Naantalin saaristosta

Naantalin kaupunki

31.12.2018 - 14.09.2022

Päättynyt

Julkinen hankekuvaus

Naantalin matkailutuotteissa keskeisellä sijalla ovat lähiruoka, meri ja saaristo. Tämän hankkeen tavoitteena on, että Naantalin saariston lähiruuan kehittämismahdollisuudet selvitetään. Saariston elinvoimaa lisätään: paikalliskulttuuri, saaristolaisperinne ja tarinallistaminen huomioidaan kehittämistyössä. Hanke nostaa paikallisia saaristotuotteita esiin uudella tavalla ja siinä tuetaan paikallisten yritysten toimintaedellytyksiä parannetaan. Tavoitteena on edistää saariston toimijoiden: yrittäjien ja yhdistysten välisiä verkostoja ja yhteistyötä. Uusien tuoteiden jatkojalostaminen tapahtuu yhteistyönä. Hankkeessa lisätään myös osallistujien valmiuksia yhteisillä työpajoilla ja koulutuksella. Ajatuksena on Naantalin liittäminen osaksi Ahvenanmaalta alkanutta Skördefest-tapahtumaa. Kohderyhmänä ovat saariston elintarvikeyrittäjät, tuottajat ja matkailu- ja ravitsemuspalvelut sekä saariston yhdistykset.

Lisätiedot

Ohjelma/Rahasto

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020

Hankenumero

86528

Aloituspäivämäärä

31.12.2018

Loppumispäivämäärä

14.09.2022

Onko kyseessä Leader-hanke?

kyllä

Toimenpide

Kehittämishanke

Alatoimenpide

7.4 Maaseudun palvelut

Toimenpiteen tyyppi

Maaseudun palvelujen ja kylien kehittäminen

Toimenpiteen tarkenne

Maaseudun palvelut, kehittäminen

Hankeluonne

Paikallinen/Alueellinen

Ajankohtaista hankkeesta

Hankkeen yhteyshenkilöt