Hanke Kehittämishanke - 14006 Lähiruokaa Uudeltamaalta Laurea-ammattikorkeakoulu Oy 01.11.2015 - 13.06.2019 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Lähiruokaa Uudeltamaalta -hankkeen päätavoitteet ovat etsiä ja aktivoida uusia lähiruokatuottajia, edistää Uudenmaan kysyntäpotentiaalin realisoitumista lähiruokaliiketoiminnaksi, luoda uutta ymmärrystä kestävistä liiketoiminta- ja verkostomalleista, lisätä ja tiivistää lähiruoka-alalla toimivien yhteistyötä ja verkostoitumisen avulla kasvattaa alan kilpailukykyä. Ensisijaisena kohderyhmänä ja hyödynsaajana ovat pienet maaseudun lähiruokatuottajat ja elintarvikeyrittäjät. Laajempi kohderyhmä käsittää koko lähiruoka-arvoverkon: lähiruokatuottajat, pienet maatalous- ja elintarvikeyrittäjät, asiakkaat (kuluttajista ammattilaisiin), lähiruokaketjun muut toimijat sekä kehittäjäorganisaatiot ja hanketoimijat. Uusmaalainen lyhyeen ketjuun suunnattu luomutuotanto on myös lähiruokaa. Lähiruokaa Uudeltamaalta ¿hanke on maakunnallinen lähiruoan koordinaatiohanke. Hanke toimii linkkinä maakunnallisen ja valtakunnallisen sekä muilla alueilla tapahtuvan kehittämistoiminnan välillä, jalkauttaen tietoa ja hyviä toimintamalleja alueelle sekä vieden uusmaalaista viestiä valtakunnalliseen toimintaan. Uudenmaan alueella Uudenmaan lähiruokaverkoston ja hankeyhteistyön kautta koordinoidaan ja tehostetaan toimintaa ja lisätään vaikuttavuutta. Hanke kokoaa ja jakaa lähiruokaan liittyvää uutta tietoa. Uudenmaan lähiruokasektorin näkyvyyttä parannetaan kokoamalla yhteen uusmaalaista lähiruokatoimintaa ja kehittämällä yhteistä viestintää. Uutena toimintamuotona on etsivä lähiruokatoiminta, jossa tunnistetaan ja aktivoidan pieniä toimijoita, joilla kiinnostusta käynnistää, uudistaa tai laajentaa lähiruoka-liiketoimintaa. Tuottajien keskinäisten yhteystyöverkostojen ja eri kanavien lähiruoka-arvoverkkojen kokoaminen ja yhteistyön ja vuoropuhelun aktivointi ovat keskeisiä toimenpiteitä. II-asteen opetussuunnitelmiin ja koulutukseen ideoidaan lähiruoka-sisältöjä. Hanke toteutetaan ajalla 1.11.2015 ¿ 31.10.2018 Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 14006 Aloituspäivämäärä 01.11.2015 Loppumispäivämäärä 13.06.2019 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.4 Elintarvikkeiden lyhyet toimitusketjut Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikkeet Kestävä liiketoiminta Uusi liiketoiminta lyhyet jakeluketjut lähiruoka verkostot viestintä Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Uudenmaan ELY-keskus Toteutuskunta ESPOO Julkisen rahoituksen osuus: 100,00 % Jaa: