Hanke Kehittämishanke - 22532 LÄHIRUOKAEXPERTTI Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä 01.09.2016 - 30.01.2020 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Tämän hankeen tarkoitus on tarjota kurssiluontoista lyhytkestoista lähiruokaan liittyvää koulutusta avoimesti kaikille Keskipiste-Leaderin alueella asuville henkilöille sekä eri yhdistysten ja järjestöjen jäsenille lähialueen raaka-ainetuotannon huomioiden. Hanke hyödyntää jatkossa alueen henkilöitä, jotka voivat levittää oppimiaan tietoja ja taitoja kotonaan, työpaikoillaan sekä eri yhdistyksissä ja järjestöissä.Hanke toteutetaan Haapaveden ammattiopiston toimesta Keskipiste - Leaderin alueella. Kouluttajina käytetään Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän opettajia sekä hankitaan ostopalveluna erityisosaamiseen tarvittavaa koulutusta, joka voi olla esimerkiksi villiyrttien käyttöön ja käsittelyyn liittyvää koulutusta, riistanlihan käsittelyyn liittyvää lainsäädännön tuntemista ja oikeaoppiseen lihan paloitteluun liittyvää koulutusta. Hankkeen koulutukset toteutetaan tasapuolisesti Keskipiste-leader alueen eri puolilla. Hankkeeseen sisältyy yksi opintomatka marja-alan yrityksiin sekä lähiruokaa tarjoaviin yrityksiin Itä - ja Länsi - Suomeen. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 22532 Aloituspäivämäärä 01.09.2016 Loppumispäivämäärä 30.01.2020 Onko kyseessä Leader-hanke? kyllä Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 1.1 Ammatillinen koulutus ja tietojen hankkiminen Toimenpiteen tyyppi Koulutus ja tiedonvälitys Toimenpiteen tarkenne Koulutus, joka ei kohdistu tietylle toimialalle tai toimijajoukolle (90 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikejalostus Elintarvikkeet kylätoiminta luonnontuotteet lähiruoka Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Leader-ryhmä Keskipiste-Leader ry Toteutuskunta HAAPAVESI Julkisen rahoituksen osuus: 90,00 % Jaa: