Julkinen hankekuvaus
Hankkeessa parannetaan paikallisen ruuan saatavuutta ammattikeittiöille, edistetään paikallisen ruuan menekkiä ja autetaan pohjoissavolaisia ruoka-alan toimijoita verkostoitumaan paremmin. Hankkeen toimintojen avulla tehdään näkyväksi paikallisten raaka-aineiden kysyntä ja tarpeet ravintoloissa, parannetaan ravintoloiden ja tuottajien kohtaamista sekä parannetaan tuotteiden saatavuutta ammattilaisten käyttöön. Hankkeessa tuetaan tuottajien kykyä kehittää ravintola-alan tarpeita vastaavia raaka-aineita ja elintarvikkeita. Koko ruokaketjun yhteistyöllä voidaan parantaa ja vahvistaa lähellä tuotetun ruoan käyttöä, tunnettuutta ja saavutettavuutta. Yhteistyötä parannetaan kehittämällä ratkaisuja lähellä tuotetun ruoan jakelukanaviin, tuotekehitykseen ja saatavuuteen liittyviin haasteisiin, jotka ovat nousseet esiin edeltävissä hankkeissa ja selvityksissä. Nämä haasteet liittyvät vahvasti mm. ammattikeittiöiden hankintakanaviin, lähituotteiden tuotekehitykseen ammattilaisten tarpeita vastaaviksi, lähiruokamyymälöiden kannattamattomuuteen ja kysynnän ja tarjonnan kohtaamiseen. Edeltävissä hankkeissa, kuten Savolaisuus on makuasia ja ERG-hankkeet, tehdyissä selvityksissä on todettu, että paikallisten elintarvikkeiden käytön suurimmat esteet ovat saatavuus ja oikea jalostusaste. Samoin on todettu, että alueella tuotetut raaka-aineet riittävät myös ammattikeittiöiden tarpeisiin. Hankkeessa kehitetään erityisesti jatkojalostuksen sekä logistiikan toimivuutta yhdessä koko ruokaketjun ja tavarantoimittajien kanssa ja etsitään ratkaisuja pullonkauloihin. Läpileikkaavana teemana on kestävyys ruokaketjussa. Tavoitteena on lisätä yritysten ymmärrystä oman toiminnan vastuullisuudesta ja kestävyydestä. Jotta kuluttajat voivat kasvattaa omaa positiivista kädenjälkeään on ruokaketjun tuotettava kuluttajien kasvaviin vaatimuksiin sopivia kestävämpiä tuotteita. Toteuttajat: Savonia-amk, Sakky, Paok ja ProAgria/MKN
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Euroopan maaseuturahasto 2023–2027
Hankenumero
261366
Loppumispäivämäärä
27.02.2026
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Maaseututyyppi
Sisempi kaupunkialue
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
Nuorten viljelijöiden ja yritystoiminnan yhteistyöhankkeet
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyöhankkeet
Toimenpiteen tarkenne
Koordinointi- ja aktivointihankkeet
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Kohdealue
SO7
Ajankohtaista hankkeesta
Tervetuloa mukaan koko pohjoissavolaisen ruokaketjun tapahtumaan!
Rakennetaan Yhdessä Pohjois-Savon Kestävää Ruokaketjua –
Verkostoitumistilaisuus Paikallisten Tuotteiden Kysynnän ja Tarjonnan Kohtaamiseksi
AIKA: keskiviikko 23.10.2024, klo 15-18
PAIKKA: Savon ammattiopisto, Hehkukatu 1, Kuopio
Tapahtumassa on mahdollisuus luoda uusia kontakteja sekä löytää yhteistyökumppaneita.
Kaikki ruoka-alan toimijat ovat tervetulleita. (alkutuottajat, jatkojalostajat, elintarviketeollisuus, julkinen sektori, ravintolat, tukut, vähittäiskaupat sekä ruoka-alan kehittäjät)
Ohjelma:
Klo 15 Tervetuloa ja esittelykierros
Tilannekatsaus Pohjois-Savon alkutuotantoon, MTK Pohjois-Savo
Paikallisten tuotteiden kysyntä ja toiveet vähittäiskaupassa sekä ammattikeittiössä
- Jarna Kaplas, ravintoloitsija, ravintola Ehtoo
- Eeva Mertanen, toimitusjohtaja, Ravintolamestarit Oy
- Mika Parviainen, hankintajohtaja ja Tiina Soininen, kehityspäällikkö, Servica Oy
- Hannu Pöyhönen, keittiöpäällikkö, PeeÄssä
- Joona Kalla, myyntipäällikkö, HoReCa-tukku Kespro
Verkostoitumista sekä keskustelua lähituotteiden kysynnästä ja tarjonnasta sekä saatavuuden parantamisesta koko tapahtuman ajan.
Klo 18.00 Tapahtuma päättyy
Tapahtumassa kahvitarjoilu ja lähituotteista valmistettuja maistiaisia.
Ilmoittaudu pe 11.10. mennessä osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/EP/FE25D3AB913DA183
Tervetuloa verkostoitumaan!
Lisätietoja: Anu Arolaakso, anu.arolaakso@sakky.fi, p. 044 785 4048
Tapahtuman järjestää Lähituotteilla makua lautaselle -hanke, joka on saanut EU:n maaseuturahoitusta. Hankkeessa parannetaan paikallisen ruuan saatavuutta ammattikeittiöille, edistetään paikallisen ruuan menekkiä ja autetaan pohjoissavolaisia ruoka-alan toimijoita verkostoitumaan paremmin.
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili