Hanke Kehittämishanke - 22251 Lappilaisia makuelämyksiä matkailijalle Lapin ammattikorkeakoulu Oy 01.04.2016 - 16.09.2019 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Hankkeen tavoitteena on lisätä maakunnan toimijoiden tietämystä ja osaamista lappilaisesta lähiruoasta ja puhtaista raaka-aineista. Tavoitteena on vahvistaa lappilaisen lähiruoan ja raaka-aineiden käyttöä matkailupalvelutuotteissa sekä saattaa raaka-aineiden tuottajia ja matkailuyrityksiä sekä kehittäjäorganisaatioita tiiviimpään yhteistyöhön. Yhteistyön ja osaamisen lisääntymisen kautta lisätään liiketoimintamahdollisuuksia sekä tuetaan uusien yritysryhmien muodostumista ja raaka-ainetuotannon pysymistä maakunnassa. Puhtaiden raaka-aineiden ja lähiruoan tuoman lisäarvon hyödyntäminen ja esiintuominen markkinoinnissa ja kilpailukeinona sekä tiedon saattaminen asiakkaiden ulottuville lisäävät laadukkaan lappilaisen lähiruoan arvostusta, kysyntää sekä kehittää yritysten kilpailukykyä ja yritysten verkostoitumista. Toimijoiden verkostoitumisella monipuolistetaan maaseudun yritystoimintaa, lähiruoan tuotantoa ja käyttöä sekä raaka-aineiden saatavuutta. Pohjoinen ruokakulttuuri ja pohjoisiin raaka-aineisiin perustuva ruokavalio on yksi kasvavista maailman ruokatrendeistä. Puhtaiden lappilaisten raaka-aineiden käyttö ja toimijoiden osaamisen kasvattaminen ruokamatkailupalveluiden elämyksellisyydestä vahvistavat Lapin imagoa ja profiloitumista puhtaiden, elämyksellisten, laadukkaiden ja turvallisten ruokamatkailupalveluiden tuottajana. Hankkeen tuloksena perustetaan alueellisia yritysryhmiä verkostoyhteistyön lisäämiseksi. Hankkeessa tuotetaan tiedotusmateriaalia lappilaisista raaka-aineista ja raaka-aineiden tuottajista, lappilaisen lähiruoan tuomasta lisäarvosta matkailupalveluihin sekä ruokamatkailun trendeistä ja matkailijoiden tarpeista. Tuotettua tietoa välitetään artikkelien, julkaisujen, sähköisen materiaalin muodossa sekä järjestämällä yleisiä tiedotustilaisuuksia eri alueilla. Matkailu- ja ravitsemisalan palveluntarjoajien ja raaka-ainetuottajien verkostoitumista edistetään työpajojen avulla. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 22251 Aloituspäivämäärä 01.04.2016 Loppumispäivämäärä 16.09.2019 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 1.2 Tiedonvälitys ja esittelytoimet Toimenpiteen tyyppi Koulutus ja tiedonvälitys Toimenpiteen tarkenne Tiedonvälitys ja esittelytoimet, kehittäminen Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat lähiruoka matkailu Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Lapin ELY-keskus Toteutuskunta ROVANIEMI Julkisen rahoituksen osuus: 100,00 % Jaa: