Julkinen hankekuvaus
Hankkeen tavoitteena on lisätä maakunnan toimijoiden tietämystä ja osaamista lappilaisesta lähiruoasta ja puhtaista raaka-aineista. Tavoitteena on vahvistaa lappilaisen lähiruoan ja raaka-aineiden käyttöä matkailupalvelutuotteissa sekä saattaa raaka-aineiden tuottajia ja matkailuyrityksiä sekä kehittäjäorganisaatioita tiiviimpään yhteistyöhön. Yhteistyön ja osaamisen lisääntymisen kautta lisätään liiketoimintamahdollisuuksia sekä tuetaan uusien yritysryhmien muodostumista ja raaka-ainetuotannon pysymistä maakunnassa. Puhtaiden raaka-aineiden ja lähiruoan tuoman lisäarvon hyödyntäminen ja esiintuominen markkinoinnissa ja kilpailukeinona sekä tiedon saattaminen asiakkaiden ulottuville lisäävät laadukkaan lappilaisen lähiruoan arvostusta, kysyntää sekä kehittää yritysten kilpailukykyä ja yritysten verkostoitumista. Toimijoiden verkostoitumisella monipuolistetaan maaseudun yritystoimintaa, lähiruoan tuotantoa ja käyttöä sekä raaka-aineiden saatavuutta. Pohjoinen ruokakulttuuri ja pohjoisiin raaka-aineisiin perustuva ruokavalio on yksi kasvavista maailman ruokatrendeistä. Puhtaiden lappilaisten raaka-aineiden käyttö ja toimijoiden osaamisen kasvattaminen ruokamatkailupalveluiden elämyksellisyydestä vahvistavat Lapin imagoa ja profiloitumista puhtaiden, elämyksellisten, laadukkaiden ja turvallisten ruokamatkailupalveluiden tuottajana. Hankkeen tuloksena perustetaan alueellisia yritysryhmiä verkostoyhteistyön lisäämiseksi. Hankkeessa tuotetaan tiedotusmateriaalia lappilaisista raaka-aineista ja raaka-aineiden tuottajista, lappilaisen lähiruoan tuomasta lisäarvosta matkailupalveluihin sekä ruokamatkailun trendeistä ja matkailijoiden tarpeista. Tuotettua tietoa välitetään artikkelien, julkaisujen, sähköisen materiaalin muodossa sekä järjestämällä yleisiä tiedotustilaisuuksia eri alueilla. Matkailu- ja ravitsemisalan palveluntarjoajien ja raaka-ainetuottajien verkostoitumista edistetään työpajojen avulla.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
22251
Aloituspäivämäärä
01.04.2016
Loppumispäivämäärä
16.09.2019
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
1.2 Tiedonvälitys ja esittelytoimet
Toimenpiteen tyyppi
Koulutus ja tiedonvälitys
Toimenpiteen tarkenne
Tiedonvälitys ja esittelytoimet, kehittäminen
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili