Hanke Kehittämishanke - 35640 Lisäarvoa yrtinviljelystä Pyhäjärvi-instituuttisäätiö sr 01.01.2017 - 22.06.2020 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Kasvikset ja niistä valmistetut erilaiset ruoat ja jalosteet ovat nyt kärkitrendi suomalaisessa ruokakulttuurissa. Kuluttajien ja ammattikeittiöiden kiinnostus käyttää erilaisia yrttejä keinotekoisten makuaineiden ja tuontimausteiden sijaan on kasvussa ja asiakaspotentiaalia löytyy myös valmistavasta elintarviketeollisuudesta. Satakunta on Suomen keskeisin avomaan vihannestuotannon alue ja ammattimainen yrtinviljely soveltuisi hyvin osaksi muuta vihannestuotantoa. Pyhäjärvi-instituutin hankkeessa Yrttiviljely tutuksi (2015-2016) järjestettiin yrtinviljelykoulutus, jonka suosio ylitti kaikki odotukset ja kaikki halukkaat eivät edes mahtuneet mukaan. Hankkeen päätavoite on edelleen lisätä yrtin viljelyä Satakunnassa ja lisätä alkutuotannon monipuolisuutta ja kannattavuutta. Yrttiviljelyosaamista tuodaan alkutuottajille suunnatuilla koulutuksilla, infopäivillä (viljely- ja keräilytuotteet), pellonpiennar -tilaisuuksilla sekä ammattimatkoilla. Koulutuksia ja tilaisuuksia järjestetään erityisesti uusille viljelijöille, mutta täydentävää koulutusta järjestetään myös yrtinviljelyä jo kokeilleelle. Koulutusten ja infopäivien sisältöjen suunnittelussa hyödynnetään aiemman, Yrttiviljely tutuksi, hankkeen tuloksia ja kokemuksia. Pellonpiennar -tilaisuuksia järjestetään vuosittain läpi kasvukauden eri tiloilla, joilla on yrttejä viljelyksessä. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 35640 Aloituspäivämäärä 01.01.2017 Loppumispäivämäärä 22.06.2020 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 1.1 Ammatillinen koulutus ja tietojen hankkiminen Toimenpiteen tyyppi Koulutus ja tiedonvälitys Toimenpiteen tarkenne Koulutus, joka kohdistuu maatalouden alkutuotannon tai maataloustuotteiden jalostuksen tai kaupan pitämisen alalla toimiville pk-yrityksille (90 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Biotalous Elintarvikkeet kasvintuotanto luonnontuotteet lyhyet jakeluketjut lähiruoka maatalous maatilojen monialaisuus Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Satakunnan ELY-keskus Toteutuskunta EURA Julkisen rahoituksen osuus: 90,00 % Jaa: