Julkinen hankekuvaus
Kasvikset ja niistä valmistetut erilaiset ruoat ja jalosteet ovat nyt kärkitrendi suomalaisessa ruokakulttuurissa. Kuluttajien ja ammattikeittiöiden kiinnostus käyttää erilaisia yrttejä keinotekoisten makuaineiden ja tuontimausteiden sijaan on kasvussa ja asiakaspotentiaalia löytyy myös valmistavasta elintarviketeollisuudesta. Satakunta on Suomen keskeisin avomaan vihannestuotannon alue ja ammattimainen yrtinviljely soveltuisi hyvin osaksi muuta vihannestuotantoa. Pyhäjärvi-instituutin hankkeessa Yrttiviljely tutuksi (2015-2016) järjestettiin yrtinviljelykoulutus, jonka suosio ylitti kaikki odotukset ja kaikki halukkaat eivät edes mahtuneet mukaan. Hankkeen päätavoite on edelleen lisätä yrtin viljelyä Satakunnassa ja lisätä alkutuotannon monipuolisuutta ja kannattavuutta. Yrttiviljelyosaamista tuodaan alkutuottajille suunnatuilla koulutuksilla, infopäivillä (viljely- ja keräilytuotteet), pellonpiennar -tilaisuuksilla sekä ammattimatkoilla. Koulutuksia ja tilaisuuksia järjestetään erityisesti uusille viljelijöille, mutta täydentävää koulutusta järjestetään myös yrtinviljelyä jo kokeilleelle. Koulutusten ja infopäivien sisältöjen suunnittelussa hyödynnetään aiemman, Yrttiviljely tutuksi, hankkeen tuloksia ja kokemuksia. Pellonpiennar -tilaisuuksia järjestetään vuosittain läpi kasvukauden eri tiloilla, joilla on yrttejä viljelyksessä.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
35640
Aloituspäivämäärä
01.01.2017
Loppumispäivämäärä
22.06.2020
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
1.1 Ammatillinen koulutus ja tietojen hankkiminen
Toimenpiteen tyyppi
Koulutus ja tiedonvälitys
Toimenpiteen tarkenne
Koulutus, joka kohdistuu maatalouden alkutuotannon tai maataloustuotteiden jalostuksen tai kaupan pitämisen alalla toimiville pk-yrityksille (90 %)
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili