Julkinen hankekuvaus
Kun sotien aikana lähtivät Karjalaiset evakot kohti Etelä- ja Länsi-Suomea joidenkin heistä päätyen aina Ruotsiin asti, joutuivat nämä ihmiset jättämään synnyinseutunsa ja usein koko omaisuutensa taakseen. Monen kohdalla tämä tarkoitti myös vanhojen perinteiden taakse jättämistä, sillä läheskään kaikilla ei ollut enää mahdollisuutta palata koteihinsa ja uusi elämä oli rakennettava uudelle asuinseudulle. Monen pääkaupunkiseudulla asuvan juuret ovat Karjalassa ja Karjalaiset perinteet ja perinneruuat lähellä sydäntä. Vaikka sotien jälkeen on jo syntynyt uusia sukupolvia, juuret ovat ja pysyvät Karjalassa. Monet Etelä-Karjalan kesäasukkaat tulevat pääkaupunkiseudulta ja heitä Etelä-Karjalassa ovat ihastuttaneet erityisesti paikalliset perinneherkut kuten rieskat ja karjalanpiirakat, perunalepuskoista puhumattakaan. Näitä tuotteita toivottaisiin saataville myös vakituiselle paikkakunnalle ympärivuoden. Hankkeen tavoitteena on lanseerata Etelä-Karjalaiset leipomotuotteet pääkaupunkiseudun kauppojen hyllyille ja sitä kautta kuluttajan ruokapöytään. Tavoitteena on luoda yhteinen karjalainen ilme tuoteryhmälle sekä selvittää kustannustehokas logistiikka maakunnastamme pääkaupunkiseudulle.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
86738
Aloituspäivämäärä
31.12.2018
Loppumispäivämäärä
22.06.2020
Onko kyseessä Leader-hanke?
kyllä
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
16.6 Biomassan tuotanto- ja jakeluketjut
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyö
Toimenpiteen tarkenne
Yritysryhmän kehittämishanke (75 %)
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili