Hanke Kehittämishanke - 253798 Parasta paikallista pöytiin ProAgria Pohjois-Suomi ry - 31.03.2027 Käynnissä Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Parasta paikallista pöytiin -hankkeessa Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnat tekevät yhteistyötä elintarvikealan vahvistamiseen, tiedonvälityksen lisäämiseen, ylimaakunnallisuuden edistämiseen ja kansainvälisyyden kasvattamiseen liittyen. Hankkeen tavoitteet ovat: 1. Lisätä ylimaakunnallista yhteistyötä ruoka- ja elintarvikealalla Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien kesken ja edistää alueiden hankkeiden välistä yhteistyötä. Olla mukana rakentamassa maakunnallisia suunnitelmia ruoka-alan kehittämisen jatkosta alueella. 2. Varmistaa, että elintarvikealan yritykset, ravintolat, ammattikeittiöt ja kaupan alan toimijat saavat hyödynnettyä etenkin Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026-vuoden mahdollisimman tehokkaasti ja että pohjoispohjalaisia ja kainuulaisia raaka-aineita ja ruokatuotteita on ammattikeittiöiden ja kauppojen valikoimissa. 3. Tiivistää yhteistyötä kansainvälisten toimijoiden kanssa pohjoismaiden ja EU:n tasolla. Hankkeen kohderyhmään kuuluvat elintarviketuottajat ja -jalostajat sekä julkiset ja yksityiset ammattikeittiöt (ravintolat, suurtalouskeittiöt) ja kaupan alan toimijat. Välillisenä kohderyhmänä ovat ruokaketjun sidosryhmät sekä ostajat/tilaajat/kuluttajat ja erityisesti matkailualan toimijat. Yhteistyötä tehdään mm. muiden kehittäjätahojen ja kuntien kanssa sekä valtakunnallisissa verkostoissa. Hanke toteutetaan 1.1.2024-31.3.2027 välisenä aikana Oulun Maa- ja kotitalousnaisten (ProAgria Oulu ry:n) ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten (ProAgria Itä-Suomi ry:n) välisenä yhteistyönä. Hanke toimii Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueilla tehden ylimaakunnallista verkosto- ja tiedotustyötä myös muiden maakuntien kanssa. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Euroopan maaseuturahasto 2023–2027 Hankenumero 253798 Loppumispäivämäärä 31.03.2027 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Maaseututyyppi Sisempi kaupunkialue Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide Nuorten viljelijöiden ja yritystoiminnan yhteistyöhankkeet Toimenpiteen tyyppi Yhteistyöhankkeet Toimenpiteen tarkenne Koordinointi- ja aktivointihankkeet Hankeluonne Alueiden välinen Kohdealue SO7 Asiasanat Elintarvikkeet Kansainvälisyys, kansainvälistyminen Luonnontuotteet Lähiruoka Markkinointi, markkinaosaaminen Ajankohtaista hankkeesta Tapahtumat Monipaikkainen tapahtuma 18.3.2025 klo16:30 - 20:00 Kädet jauhoissa – Uudistavan ruokamatkailun mahdollisuudet Tapahtuman järjestää: Lapin yliopisto, Maa- ja kotitalousnaiset Oulu, Oulun Ammattikorkeakoulu, ProAgria Oulu Live-tapahtuma 20.2.2025 klo9:30 - 15:00 Maakunnallinen elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjien ja kehittäjien tapaaminen Kainuussa Tapahtuman järjestää: Maa- ja kotitalousnaiset Itä-Suomi Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Toteutuskunta OULU Kokonaisrahoitus 459 762,00 € Julkinen rahoitus 436 773,90 € Tukiprosentti: 95,00 % Jaa: