Julkinen hankekuvaus
Hankkeen tehtävänä on kehittää ja edistää Pirkanmaan ruokasektorin ja ruokamatkailun toimintaa kokonaisuutena. Tämä tarkoittaa kehittäjätahojen yhteistyön tiivistämistä, toiminnan yhtenäistämistä sekä yhteisiin tavoitteisiin perustuvaa määrätietoista asioiden eteenpäin viemistä. Hankkeella pyritään muodostamaan Pirkanmaan identiteetti ja vahvistamaan maakunnan imagoa ruoka- ja matkailumaakuntana. Pirkanmaalaiselle ruoalle ja ruokamatkailulle luodaan kasvot ja tarinat, joihin voi nojata paitsi yleinen alueellinen kehittäminen, myös yksittäisten tuotteiden markkinointi. Ruoantuotannon kestävyys, hiilensidonta ja muut ilmastokysymykset sekä aluetaloudellinen vaikuttavuus ovat viestinnän kärkenä. Koordinaation rooli on toimia maakunnallisen yhteistyön moottorina ja törmäyttää ruokasektorin ja rajapintojen toimijoita. Toimintaympäristöanalyysin pohjalta määritellään yhteistyössä maakunnallisen kehittämisen tavoitteita ja suuntaviivoja seuraavaa ohjelmakautta silmällä pitäen. Ruokasektorin käyttöön luodaan yhteiset viestintäkanavat, jotka palvelevat ensisijaisesti yrittäjiä, mutta myös kehittäjiä, kuluttajia ja vaikuttajia. Hanketta toteutetaan ajalla 1.3.2019 - 30.6.2023 Ahlmanin koulun Säätiön toimesta. Hankkeen kumppaneina toimivat alueella kehittämistyötä toteuttaneet ja toteuttavat tahot mm. alkutuotantoon, lähiruokaan, luonnontuotteisiin, luomuun, jatkojalostukseen, lyhyisiin ketjuihin, logistiikkaan, ruokapalveluihin, tukkutoimintaan, kaupan alaan ja ruokamatkailuun liittyen.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
91864
Aloituspäivämäärä
28.02.2019
Loppumispäivämäärä
18.09.2024
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
16.10 Muut yhteistyöhankkeet
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyö
Toimenpiteen tarkenne
Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %)
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili