Hanke Kehittämishanke - 91864 Parasta Pirkanmaalta – Ruokasektorin ja rajapintojen koordinaatio Ahlmanin koulun Säätiö sr 01.03.2019 - 18.09.2024 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Hankkeen tehtävänä on kehittää ja edistää Pirkanmaan ruokasektorin ja ruokamatkailun toimintaa kokonaisuutena. Tämä tarkoittaa kehittäjätahojen yhteistyön tiivistämistä, toiminnan yhtenäistämistä sekä yhteisiin tavoitteisiin perustuvaa määrätietoista asioiden eteenpäin viemistä. Hankkeella pyritään muodostamaan Pirkanmaan identiteetti ja vahvistamaan maakunnan imagoa ruoka- ja matkailumaakuntana. Pirkanmaalaiselle ruoalle ja ruokamatkailulle luodaan kasvot ja tarinat, joihin voi nojata paitsi yleinen alueellinen kehittäminen, myös yksittäisten tuotteiden markkinointi. Ruoantuotannon kestävyys, hiilensidonta ja muut ilmastokysymykset sekä aluetaloudellinen vaikuttavuus ovat viestinnän kärkenä. Koordinaation rooli on toimia maakunnallisen yhteistyön moottorina ja törmäyttää ruokasektorin ja rajapintojen toimijoita. Toimintaympäristöanalyysin pohjalta määritellään yhteistyössä maakunnallisen kehittämisen tavoitteita ja suuntaviivoja seuraavaa ohjelmakautta silmällä pitäen. Ruokasektorin käyttöön luodaan yhteiset viestintäkanavat, jotka palvelevat ensisijaisesti yrittäjiä, mutta myös kehittäjiä, kuluttajia ja vaikuttajia. Hanketta toteutetaan ajalla 1.3.2019 - 30.6.2023 Ahlmanin koulun Säätiön toimesta. Hankkeen kumppaneina toimivat alueella kehittämistyötä toteuttaneet ja toteuttavat tahot mm. alkutuotantoon, lähiruokaan, luonnontuotteisiin, luomuun, jatkojalostukseen, lyhyisiin ketjuihin, logistiikkaan, ruokapalveluihin, tukkutoimintaan, kaupan alaan ja ruokamatkailuun liittyen. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 91864 Aloituspäivämäärä 01.03.2019 Loppumispäivämäärä 18.09.2024 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.10 Muut yhteistyöhankkeet Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat kulttuuri lähiruoka ruokamatkailu verkostot Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Pirkanmaan ELY-keskus Toteutuskunta TAMPERE Julkisen rahoituksen osuus: 100,00 % Jaa: