Julkinen hankekuvaus
Parasta Pöytään Pirkanmaalta - Lähiruokaa jokaiseen arkipäivään -hankkeen perusajatuksena on saada lähiruoka kiinteäksi osaksi kuluttajan päivittäistä elämää. Vuoden 2017 loppuun kestävässä hankkeessa lähiruoan käyttöä lisätään vastaamalla kysyntään ja kasvattamalla sitä, tarjoamalla helposti saavutettavia kanavia lähiruoan markkinointiin ja hankintaan, sekä auttamalla kuluttajia ruoan saattamisessa nautittavaan muotoon. Nämä aikaansaadaan selvittämällä lähiruoan kysyntää ja siten lisäämällä ja muuttamalla tuotantoa sekä jatkojalostamalla tuotteita, luomalla lähituotteista arkiruokareseptiikkaa, muodostamalla lyhyitä ketjuja ja lähiruokapolkuja, sekä konseptoimalla uudenlaista toritoimintaa. Jatkuva paikallistuotteiden voimakas kysyntä mahdollistaa terveen ja kannattavan alkutuotannon sekä vahvan elinkeinon myös jatkojalostajille. Tämä hyödyttää ja tervehdyttää myös paikallistaloutta. Hankkeen lopputuloksena muodostuu lähiruokaverkko, joka kokoaa lähiruoan tuottajat ja nivoo ne yhteen kuluttajien kanssa. Hankkeen myötä lähiruokatuottajat ovat tuotteistamisen ja yhteistyön avulla saattaneet tuotteensa pisteeseen, jossa myös vientiin tähtääminen on mahdollista. Hanketta hallinnoi Ahlmanin koulun Säätiö ja se toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Ekokumppanit Oy:n ja ProAgria Etelä-Suomi ry:n kanssa.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
13700
Aloituspäivämäärä
30.09.2015
Loppumispäivämäärä
06.05.2020
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
16.4 Elintarvikkeiden lyhyet toimitusketjut
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyö
Toimenpiteen tarkenne
Tiedonhankintahanke, teollinen tutkimus (tuki 80 %)
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili