Julkinen hankekuvaus
Hankkeen tavoitteena on selvittää paikallisten raaka-aineiden saatavuus ja soveltuvuus erikoismaltaiden ja mallasuutteiden tuotantoon, selvittää erilaisia maltaiden jalostustekniikoita mallasta sisältävien tuotteiden tarpeisiin sekä analysoida teknis-taloudellinen malli erikoismaltaiden ja mallasuutteiden tuotantoon. Tänä päivänä sekä kuluttajia että teollisia tuottajia kiinnostaa luonnolliset, perinteisin menetelmin valmistetut ainesosat. Idättämällä valmistetut maltaat ja mallasuutteet vastaavat tähän haasteeseen. Perinteisesti maltaita on käytetty entsyymi- ja tärkkelyslähteenä lähinnä oluen ja viskien valmistuksessa. Tänä päivänä maltaita ja mallasuutteita käytetään kuitenkin yhä enemmän myös elintarvikkeiden valmistuksessa ja käyttö on lisääntymässä.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
50312
Aloituspäivämäärä
01.08.2017
Loppumispäivämäärä
27.11.2019
Onko kyseessä Leader-hanke?
kyllä
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
16.10 Muut yhteistyöhankkeet
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyö
Toimenpiteen tarkenne
Tiedonhankintahanke, teollinen tutkimus (tuki 80 %)
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili