Hanke Kehittämishanke - 104102 Pienten yritysten tiedon taso lainsäädännön vaatimuksista elintarvikealalla Suupohjan koulutus- ja työllisyyskuntayhtymä 01.09.2019 - 25.01.2023 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Elintarvikelainsäädäntö Suomessa elintarvikelainsäädäntö on tunnetusti tiukka, ja se koostuu sekä EU-tason että kansallisista laeista ja asetuksista. Suomella on myös omia, muuta EU:ta tiukempiakin vaatimuksia elintarviketuotannolle ja -teollisuudelle. Kaikkiaan elintarviketeollisuutta koskevia lakeja ja asetuksia on lähemmäs sata, ja tästä on jo alkutuotannon osuus otettu pois. Maailman muuttuessa ja monimutkaistuessa myös lakeja on muutettu useaan kertaan ja uutta sääntelyä on tullut lisää paitsi EU:hun liittymisen, myös mm. lisääntyneen tutkimustiedon myötä. Esiselvityshankkeessa kartoitetaan elintarvikealan yritysten osaamis- ja koulutustarve alan lakien tuntemuksessa. Selvityksen pohjalta tehdään suunnitelma, miten tarpeisiin pystytään vastaamaan. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 104102 Aloituspäivämäärä 01.09.2019 Loppumispäivämäärä 25.01.2023 Onko kyseessä Leader-hanke? kyllä Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.10 Muut yhteistyöhankkeet Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikkeet turvallisuus Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Leader-ryhmä Suupohjan Kehittämisyhdistys ry Toteutuskunta KAUHAJOKI Julkisen rahoituksen osuus: 100,00 % Jaa: