Julkinen hankekuvaus
Potkua Pohjanmaan Pihvilihantuotantoon -hankkeen tavoitteena on, että pihvilihantuottajat, jalostava teollisuus sekä alan koulutus, neuvonta ja muut relevantit intressiryhmät saavat käyttöönsä nautasektorin uusinta tutkimustietoa toimintansa suunnittelua, kehittämistä ja toteutusta varten. Tavoitteena on luoda sektorille uusia innovaatioita ja parantaa siten tuotannon kannattavuutta. Toiminnalla pyritään luomaan edellytyksiä emolehmätuotantoon perustuvan naudanlihantuotannon säilymiselle ja kasvulle. Hankkeessa on 4 työpakettia, jotka tähtäävät naudanlihantuotannon kannattavuuden ja kilpailukyvyn parantamiseen: 1. Ultraäänitekniikan hyödyntäminen lihanautojen jalostuksessa ja teurasoptimoinnissa, 2. Liharotuisten nautojen ruokintasuositukset, 3. Naudanlihan syöntilaadun parantaminen ja 4. Tiedon siirto. Hankealueena on Pohjois-Pohjanmaa. Hankkeen varsinaisena kohderyhmänä ja suorina hyödynsaajina ovat kaikki hankealueen naudanlihantuottajat, erityisesti alueen emolehmätuottajat ja pihvirotuisia nautoja kasvattavat tilat. Toisena kohderyhmänä ovat lihanjalostusteollisuus sekä lihan- ja maidontuotantotilojen kanssa työskentelevät neuvojat ja suunnittelijat eri organisaatioissa. Hankkeen välillisinä kohderyhminä tuloksista hyötyvät ammattikorkeakoulut ja toisen asteen ammatilliset oppilaitokset. Hanketta toteutetaan ajalla 1.7.2016-31.12.2018. Hanke on keskeinen osa toimintaa, jonka tavoitteena on kotimaisen naudanlihantuotannon jatkuvuuden turvaaminen ja kilpailukyvyn parantaminen.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
21649
Aloituspäivämäärä
30.06.2016
Loppumispäivämäärä
30.01.2020
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
16.2 Uusien tuotteiden ja menetelmien kehittäminen
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyö
Toimenpiteen tarkenne
Tiedonhankintahanke, teollinen tutkimus (tuki 80 %)
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili