Julkinen hankekuvaus
Hanke etsii uusia toimintamalleja siihen, miten ruokapalveluiden tuottajat voisivat tarjota riistalihaan liittyviä elämyksiä kuluttajille sekä miten metsästysseurat ja seurueet voisivat myydä riistalihaa jalostajille ja ravintolasektorille. Elinvoimaiset riistakannat avaavat liiketaloudellisia mahdollisuuksia metsästyksen rinnalle. Riistatalous sisältää maa- ja metsätalouden toimenpiteitä, jotka tukevat elinvoimaisia riistakantoja ja missä riistaturismin tarjoamat mahdollisuudet toimivat vastapainona kasvavien kantojen kielteisille taloudellisille vaikutuksille. Kasvava riistatalous, metsästys, riistaturismi ja ruokamatkailu antavat maaseudun toimijoille mahdollisuuksia ympärivuotiseen toimintaan. Sekä riistaliha että riistatalous ja metsästys sekä siihen liittyvät ruokapalvelut ovat hyviä esimerkkejä toiminnasta, jolla on merkittävä vaikutus aluetalouteen. Riistaliha on osoitus kestävästä lähiruoasta. Riistalihan käsittelyn osaamista pitää lisätä metsästäjille sekä tiedottaminen tarkastamattomasta lihasta ja sen mahdollisuuksista myydä ja markkinoida ruokapalvelutuottajille. Kohderyhmänä ravintolat (HOReCa), jatkojalostus sekä yksittäiskaupat(artesaaniruoka). Hankkeen tarkoituksena on parantaa kuluttajien tietoutta riistalihan käytettävyydestä ja saatavuudesta. Pyrkimyksenä muuttaa ihmisten mielikuva ”haittaeläin”-näkemyksestä liiketaloudellisesti merkittävään lähiruokamahdollisuuteen.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Euroopan maaseuturahasto 2023–2027
Hankenumero
261182
Loppumispäivämäärä
29.06.2025
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Maaseututyyppi
Maaseudun paikalliskeskukset (kaupunkien läheinen maaseutu)
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
Maaseudun palvelujen ja toimintaympäristön kehittämisen yhteistyöhankkeet
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyöhankkeet
Toimenpiteen tarkenne
Koordinointi- ja aktivointihankkeet
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Kohdealue
SO8
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili