Hanke Kehittämishanke - 16139 Ruokamatkailuideoita Saimaan seudulle Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy 01.01.2016 - 17.04.2019 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Ruokamatkailu on noussut yhdeksi merkittäväksi matkailun kehittämiskohteeksi. Suomen ensimmäinen ruokamatkailustrategia julkistettiin keväällä 2015. Ruokamatkailutuotteiden kehittäminen ja markkinointi on siten vasta alussa. Ruokamatkailuideoita Saimaan seudulle -hanke on yhteistyöhanke: koordinointi- ja aktivointihanke. Tavoitteena on: - saada asiakaslähtöisesti uusia ruokamatkailuideoita Saimaan seudulle ja muodostaa niiden kehittämisestä kiinnostuneista yrittäjistä yritysryhmiä - selvittää vapaa-ajanasukkaiden kiinnostus hankkia verkkokaupasta lähiruokaa vaivattomasti mökkimatkalla, samoin lähiruokatuottajien ja jakelijoiden kiinnostus lähiruoan verkkokauppaan - laatia toimenpidesuunnitelma lähiruoan verkkokauppaan. - aktivoida yrittäjiä asiakassegmentointiin ja sähköisten kanavien käyttöön ruokamatkailun ja lähiruoan markkinoinnissa. Hankkeen pitkän tähtäimen tavoitteena on maaseudun mikroyritysten kilpailukyvyn lisääminen ja maaseudun elinvoimaisena pitäminen. Kohderyhmänä ovat alueen matkailijat, vapaa-ajanasukkaat, ruokamatkailusta kiinnostuneet eteläsavolaiset maaseudun mikroyritykset, lähiruokayrittäjät sekä lähiruoan kauppiaat. Hankkeen tuloksia ovat: - ideakilpailuun 50 ruokamatkailuideaa - matkailuyritysten kanta-asiakaskysely, 50 vastaajaa - uusien ruokamatkailutuotteiden Innoleiri, 24 osallistujaa - alueelliset aktivointitilaisuudet, 6 kpl, 60 osallistujaa - selvitys vapaa-ajan asukkaiden kiinnostuksesta eteläsavolaisen lähiruoan verkkokauppaan mökkimatkalla - yritysselvitykset mahdollisista lähiruoan jakelupisteistä, 10 yritystä - selvitykset lähiruokayrittäjien mahdollisuuksista lähiruoan markkinointiin ja jakeluun sähköisiä markkinointikanavia hyödyntäen, 20 yritystä - toimenpidesuunnitelma eteläsavolaisen lähiruoan sähköisen markkinoinnin kehittämiseksi alueen vapaa-ajanasukkaille - ruokamatkailun kehittämiseen 3-4 yritysryhmää - hankkeen loppuseminaari, 35 osallistujaa Hanke on yksivuotinen ja toteutetaan ajalla 1.1.-31.10.2016. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 16139 Aloituspäivämäärä 01.01.2016 Loppumispäivämäärä 17.04.2019 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.3 Mikroyritysten yhteistyö Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikkeet Uusi liiketoiminta lyhyet jakeluketjut matkailu ruokamatkailu Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Etelä-Savon ELY-keskus Toteutuskunta MIKKELI Julkisen rahoituksen osuus: 100,00 % Jaa: