Hanke
Kehittämishanke - 180011

Ruokaperinteet tutuksi

ProAgria Etelä-Pohjanmaa ry

31.03.2022 - 29.06.2024

Käynnissä

Julkinen hankekuvaus

Hankkeen tavoitteena on nostaa lähialueen ruoka-alan yrittäjien kuten ravintolat, ruuantuottajat ja -jalostajat, tunnettavuutta omalla lähialueellaan, säilyttää perinneruuat kansalaisten keskuudessa ja nostaa eteläpohjalaisia ruokia tähän päivään. Hankkeen tavoitteena on myös yhteisöllisyyden kasvattaminen sekä oman ruokaidentiteetin arvostuksen nostaminen. Tavoitteena on luoda jatkuvaa keskustelua ruuan ja varsinkin sen perinteiden ympärille sekä tuoda myös tutkittua ruokatietoa hankkeen kohderyhmälle. Hankkeessa toteutetaan interaktiivisia yritysvierailuja, facebook live-lähetyksiä ja opintomatkoja ruokatapahtumiin.

Lisätiedot

Ohjelma/Rahasto

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022)

Hankenumero

180011

Aloituspäivämäärä

31.03.2022

Loppumispäivämäärä

29.06.2024

Onko kyseessä Leader-hanke?

kyllä

Toimenpide

Kehittämishanke

Alatoimenpide

7.4 Maaseudun palvelut

Toimenpiteen tyyppi

Maaseudun palvelujen ja kylien kehittäminen

Toimenpiteen tarkenne

Maaseudun palvelut, kehittäminen

Hankeluonne

Paikallinen/Alueellinen

Ajankohtaista hankkeesta

Hankkeen yhteyshenkilöt