Julkinen hankekuvaus
Raseko (Raision seudun koulutuskuntayhtymä) järjestää yhteistyössä Suomen artesaaniruoka ry:n kanssa vuoden 2020 artesaaniruoan SM-kilpailut 14-16.10.2020 ja niiden yhteydessä korkeatasoisen seminaarikokonaisuuden. Koko tapahtuman teema on Saariston ruokamatkailu. Rasekon toiminta-alueella, varsinkin Naantalin saaristossa, on paljon ruoka- ja matkailualan yrittäjiä, joiden elinkeinon kehittämistä tapahtuma palvelee. Hankkeessa Raseko toimii tapahtuman tuottajana Artesaaniruoka ry:lle ja tarjoaa näin alan opiskelijoille mahdollisuuden olla mukana tuottamassa ruoka- ja matkailualan yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja näkyvyyttä. Ala kaipaa kipeästi uutta työvoimaa, ja hankkeen tavoitteena on myös nostaa alan imagoa opiskelijoiden ja suuren yleisön silmissä. Artesaaniruoan SM-kilpailuja ei ole alueella vielä ollut, joten uutuusarvoa on selvästi olemassa. Tavoitteena on, että alueen yritykset innostuvat kilpailemaan tuotteillaan ja pärjäävät kilpailussa ja koulutusalan opinnot vetävät aikaisempaa enemmän mm. alan osaajia jatkokouluttautumaan esimerkiksi elintarvikejalostuksessa Rasekon Foodlaboratoryssa. Seminaarisarja tarjoaa asiasta kiinnostuneille mahdollisuuden korkeatasoisiin tietosikuihin. Artesaaniruoan SM-kilpailut nostavat pienyrityksiä esiin ja tukevat niiden edellytyksiä tuotekehityksessä.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
107756
Aloituspäivämäärä
31.12.2019
Loppumispäivämäärä
13.09.2022
Onko kyseessä Leader-hanke?
kyllä
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
7.4 Maaseudun palvelut
Toimenpiteen tyyppi
Maaseudun palvelujen ja kylien kehittäminen
Toimenpiteen tarkenne
Maaseudun palvelut, kehittäminen
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili