Hanke
Kehittämishanke - 102403

Savolaisuus on makuasia

Savonia-ammattikorkeakoulu oy

30.09.2019 - 26.09.2023

Päättynyt

Julkinen hankekuvaus

Kuopion alueelle (Pohjois-Savo) on myönnetty European Region of Gastronomy (ERG) tunnustus vuodelle 2020. European Region of Gastronomy on kansainvälisesti arvostettu tunnustus, joka myönnetään vuosittain yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle. ERG-statusta voidaan verrata esimerkiksi kulttuuripääkaupunki -titteliin sillä erotuksella, että European Region of Gastronomy -status kehittää kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä. ERG -tunnustus painottaa vastuullisesti toimimista, lähiruoan käyttöä sekä pienten -ja keskisuurten yritysten välistä yhteistyötä. ERG jää kuitenkin paikallisille ihmisille ja yrityksille kaukaiseksi ja sen merkitystä ei ymmärretä, ellei sen merkeissä rakenneta uutta yhteistyötä ja asiasta tiedoteta riittävästi. Savolaisuus on makuasia -hankkeen tavoitteena on lisätä pohjoissavolaisen lähiruoan tunnettuutta niin, että Pohjois-Savo tunnetaan paikallisesti, valtakunnallisesi ja kansainvälisesti puhtaan ja laadukkaan ruoan ja raaka-aineiden tuottajana. Tunnettuuden lisääntyminen nostaa lähiruoan arvostusta ja parantaa tietoa sen saatavuudesta, jolloin lähiruoan kysynnän on mahdollista kasvaa. Paikallisten kuluttajien ymmärrystä lisätään siitä, että ei ole tarvetta lähteä "Kallavettä kauemmas kalaan". Hankkeessa keskitytään myötävaikuttamaan suomalaiseen ruokaan liittyvän tiedon levittämiseen ja lähiruoan käytön edistämiseen eri organisaatioissa, palvelujen tuottajissa ja muissa kohderyhmissä Pohjois-Savon alueella sekä tuottajien, kuluttajien ja yritysten välisten yhteistyöverkostojen kehittämiseen.

Lisätiedot

Ohjelma/Rahasto

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020

Hankenumero

102403

Aloituspäivämäärä

30.09.2019

Loppumispäivämäärä

26.09.2023

Onko kyseessä Leader-hanke?

ei

Toimenpide

Kehittämishanke

Alatoimenpide

16.4 Elintarvikkeiden lyhyet toimitusketjut

Toimenpiteen tyyppi

Yhteistyö

Toimenpiteen tarkenne

Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %)

Hankeluonne

Paikallinen/Alueellinen

Ajankohtaista hankkeesta

Hankkeen yhteyshenkilöt