Hanke Kehittämishanke - 294689 Syötävän hyvää KasPro Ukipolis Oy - 31.12.2026 Käynnissä Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Tässä hankkeessa keskitytään Vakka-Suomen alueen vajaasti hyödynnettyjen kasvi- ja eläinproteiinilähteiden potentiaalin täysimittaiseen hyödyntämiseen. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on alihyödynnettyjen kasvi- ja eläinproteiinilähteiden täysimittainen hyödyntäminen innovatiivisten tuoteideoiden avulla, ja edistämällä kestäviä tuotantomenetelmiä koko toimitusketjussa. Hankkeessa kerätään tietoa alueen kasvis- ja eläinproteiinivarannoista, tunnistetaan niiden käyttömahdollisuudet ja laatu sekä kehitetään uusia, innovatiivisia elintarviketuotteita näistä raaka-aineista. Hankkeessa luodaan yhteistyötä paikallisten tuottajien, suurtalouskeittiöiden ja elintarviketeollisuuden toimijoiden kanssa. Tämän avulla pyritään löytämään ja kehittämään uusia reseptejä ja tuoteideoita, jotka kasvattavat vajaasti hyödynnettyjen raaka-aineiden lisäarvoa ja edistävät alueen taloudellista kestävyyttä. Erityistä huomiota kiinnitetään etnisten makujen ja eri ruokakulttuurien esille tuomiseen, mikä rikastuttaa paikallista ruokatarjontaa ja edistää monikulttuurista vuorovaikutusta. Turun ammattikorkeakoulu toimii keskeisenä yhteistyökumppanina, tarjoten asiantuntemustaan elintarviketeknologian, pakkausteknologian ja elintarvikebiologian aloilta. Opiskelijoiden ja tutkijoiden yhteistyössä kehitetyt uudet tuotteet pyrkivät vastaamaan kuluttajien mieltymyksiin ja muuttuviin käyttäytymismalleihin, tuoden samalla esille kestäviä kulutustapoja. Hankkeen kautta edistetään kestävää ruokakulttuuria ja vastuullista resurssien käyttöä, mikä tukee EU:n tavoitetta ruokahävikin merkittävästä vähentämisestä. Tutkimuksilla ja kokeiluilla syvennetään ymmärrystä kuluttajien asenteista ruokaan ja resurssien tehokkaaseen hyödyntämiseen, mikä auttaa muokkaamaan tulevaisuuden ruokajärjestelmiä entistä vastuullisemmiksi. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Euroopan maaseuturahasto 2023–2027 Hankenumero 294689 Loppumispäivämäärä 31.12.2026 Onko kyseessä Leader-hanke? kyllä Maaseututyyppi Maaseudun paikalliskeskukset Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide Maaseudun palvelujen ja toimintaympäristön kehittämisen yhteistyöhankkeet Toimenpiteen tyyppi Yhteistyöhankkeet Toimenpiteen tarkenne Koordinointi- ja aktivointihankkeet Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Kohdealue SO8 Asiasanat Elintarvikkeet Itämeri Kokeilu, innovaatio Kotoutuminen, pakolaiset, maahanmuuttajat Lähiruoka Markkinointi, markkinaosaaminen Resurssitehokkuus Tuotekehitys Yrittäjyyden edistäminen Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Katariina Torvinen Neuvoja / Konsultti, Kehittäjä, Hanketoimija Ukipolis Oy Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Satakunnan ELY-keskus Leader-ryhmä Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka ry Toteutuskunta UUSIKAUPUNKI Kokonaisrahoitus 68 915,47 € Julkinen rahoitus 68 915,47 € Tukiprosentti: 100,00 % Hankkeen yhteyshenkilö Katariina Torvinen Neuvoja / Konsultti, Kehittäjä, Hanketoimija Jaa: