Julkinen hankekuvaus
Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Pirkanmaan muodostama Suomen ruoka-aitta nojautuu monipuoliseen ja aluetaloudellisesti merkittävään ruokaketjuun, jonka hyvinvoinnin ja kannattavuuden turvaaminen edellyttää jatkuvaa yrittäjien osaamisen ja taitamisen kartuttamista. Tässä Turun yliopiston Brahea-keskuksen, Pyhäjärvi-Instituuttisäätiön, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Ahlmanin koulun Säätiön yhteisessä hankesuunnitelmassa esitetään tälle alueelle toteutettavaksi "Tiedolla ja osaamisella kasvuun" -hanketta, elintarvikealan yhteistyötoimenpiteen alla. Hankkeen tavoite on yritysten osaamisen lisääminen, yhteistyöhön kannustaminen ja koko toimialan kasvun mahdollistaminen. Esitetyt toimenpiteet kattavat mm. alaan liittyviä infopäiviä, netti-infoja, käytännön osaamisen lisäämiseen tähtääviä teemapäiviä, pilotointeja sekä koti- ja ulkomaille suuntautuvia ammattimatkoja. Hankesuunnitelma pohjautuu hanketoimijoiden aiempien hankkeiden palautekyselyiden perusteella alueen yrittäjiltä saatuihin palautteisiin ja toiveisiin. Useamman maakunnan ja vakiintuneen hanketoimijan muodostama kokonaisuus tarjoaa vahvan tietämyksen toimialasta sekä laajan kokemus- ja osaamispohjan hankkeen toiminnalle. Lisäksi useamman maakunnan laaja yrittäjäkenttä mahdollistaa kustannustehokkaasti syvälle substanssiosaamiseen menevien toimenpiteiden suunnittelemisen ja järjestämisen. Kokonaisuutena hankkeella tavoitellaan avointa tiedonvaihtoa sekä aitoa yhteistyötä kaikkien elintarvikealan toimijoiden välille.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
16088
Aloituspäivämäärä
31.12.2015
Loppumispäivämäärä
07.02.2020
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
16.2 Uusien tuotteiden ja menetelmien kehittäminen
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyö
Toimenpiteen tarkenne
Tiedonhankintahanke, teollinen tutkimus (tuki 80 %)
Hankeluonne
Alueiden välinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili