Hanke
Kehittämishanke - 14105

Untuvikkojen laadun takaaminen ja viennin houkuttelevuus – tuotantokonsepti

Satafood Kehittämisyhdistys ry

01.10.2015 - 18.03.2020

Päättynyt

Julkinen hankekuvaus

Hankkeen päätavoitteena on kilpailukykyisen tuotannon kautta mahdollistaa tuotantomäärien nosto, jolla on positiivinen merkitys sekä tuottajan talouteen että välilliset vaikutukset myös hankkeen aluetalouteen. Hankkeen tavoite on luoda tuotantokonsepti broilerinuorikoille, munille sekä untuvikoille, jonka avulla saadaan Suomessa tuotetun untuvikon hinta ja laatu kansainvälisten markkinoiden vaatimalle tasolle. Tuotantokonseptissa painotetaan untuvikkojen terveyden- ja laadunvarmistusjärjestelmän tekoon, samalla luoden mahdollisimman kestävän ja laadukkaan untuvikon vientiin. Tuotantokonseptin ja untuvikon hyvinvointijärjestelmän luonnissa hyväksi käytetään DanHatch Finland Oy:n yhteistyötiloja niin nuorikkojenkasvatuksessa, munantuottajissa sekä broilerin alkukasvatuksessa.

Lisätiedot

Ohjelma/Rahasto

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020

Hankenumero

14105

Aloituspäivämäärä

01.10.2015

Loppumispäivämäärä

18.03.2020

Onko kyseessä Leader-hanke?

ei

Toimenpide

Kehittämishanke

Alatoimenpide

16.2 Uusien tuotteiden ja menetelmien kehittäminen

Toimenpiteen tyyppi

Yhteistyö

Toimenpiteen tarkenne

Tiedonhankintahanke, teollinen tutkimus (tuki 80 %)

Hankeluonne

Alueiden välinen

Ajankohtaista hankkeesta

Hankkeen yhteyshenkilöt