Hanke Kehittämishanke - 93186 Uudenmaan ruokasektorin kehittäminen Laurea-ammattikorkeakoulu Oy 01.04.2019 - 10.10.2022 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Hankkeen tavoitteet ovat tukea Uudenmaan alueen pienten elintarvikeyritysten toimintaedellytyksiä ja jakaa tietoa alueen kehittämistoimista ja mahdollisuuksista, jalkauttaa valtakunnalliseksi valittuja toimenpiteitä sekä toteuttaa Maaseudun kehittämisohjelman ja Uudenmaan maaseutuohjelman tavoitteita tarkoituksen mukaisten logististen ratkaisujen ja myyntikanavien ja vientimahdollisuuksien lisäämiseksi. Tavoitteena on tukea liiketoiminta- ja verkostomalleja, lisätä alalla toimivien kehittäjien ja yritysten välistä yhteistyötä ja verkostoitumisen avulla kasvattaa alan yritysten yhteishankkeita sekä kilpailukykyä. Uudenmaan ruokasektorin kehittämishanke hyödyntää aiemmissa lähiruoan keittämishankkeissa tehtyjä verkostoja. Lähiruoan ohella luomu- ja luonnontuotteilla on paikallisen ruoan tuotannossa ja viennissä kasvava merkitys. Pientenkin yritysten on mahdollista päästä maailmalle yhteistyömallien, alihankinnan ja verkostoitumisen avulla. Uudenmaan ruokasektorin kehittämishanke toimii valtakunnallisen Ruokasektorin koordinaatiohankkeen Uudenmaan aluetoimijana. Yhteistyöhankkeen ensisijaisena kohderyhmänä ja hyödynsaajana ovat Uudenmaan maakunnan paikalliset lähiruoka-, luomu- ja luonnontuote-tuottajat, sekä elintarvikealan mikro- ja pk-yritykset. Laajempi kohderyhmä käsittää koko lähiruoka-arvoverkon; ruokaketjun muut toimijat ja kehittäjäorganisaatiot ja hanketoimijat. Hanke tekee tiivistä yhteistyötä kohderyhmän kanssa, tukee tiedonsiirtoa sekä kohderyhmälle että kehittäjille alan ajankohtaisesta tiedosta, tutkimuksista ja vientimahdollisuuksista. Elintarvikeyrittäjien valmiuksia vientiin tuetaan, ja heitä ohjata eteenpäin. Hanke tiedottaa alan työllistämismahdollisuuksista ja tukee uutta yrittäjyyttä. Hanke selvittää elintarvikealanpienyritysten tarpeita ja toiveita kehittämistoimenpiteille uudelle rahoituskaudelle. Tavoitteet on jaettu toimenpiteisiin yhteistyö, vientimahdollisuuksien avaaminen ja viestintä- ja näkyvyyden edistämi Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 93186 Aloituspäivämäärä 01.04.2019 Loppumispäivämäärä 10.10.2022 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.4 Elintarvikkeiden lyhyet toimitusketjut Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikejalostus Elintarvikevienti Elintarvikkeet Kansainvälisyys/kansainvälistyminen Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Uudenmaan ELY-keskus Toteutuskunta VANTAA Julkisen rahoituksen osuus: 100,00 % Jaa: