Hanke Kehittämishanke - 111225 Uudistuva ja kasvava Etelä-Savon ruoka-ala Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy 01.01.2020 - 14.06.2024 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Etelä-Savon ruokasektori on hyvin mikro- ja pk-yritysvaltaista ja samalla aluetaloudellisesti merkittävää: ala työllistää noin 5000 henkilöä ja sen liikevaihto on 930 miljoonaa euroa. Ruoka-alan kehittäminen edellyttää mm. vahvaa raaka-ainetuotantoa, korkeamman jalostusasteen yritys-, tutkimus- ja innovaatiotoimintaa ja tuloksekasta markkinointia. Uudistuva ja kasvava Etelä-Savon ruoka-ala -hankkeen tavoitteena on vahvistaa ruokasektorin toimintaedellytyksiä, lisätä eteläsavolaisen ruoantuotannon ja ruokaosaamisen tunnettuutta sekä systematisoida ja tiivistää alueellista kehittämisyhteistyötä. Tähän pyritään luomalla alueellinen ruoka-alan kehittämisohjelma 2021-2027, tiedottamalla yrityksiä kehittämiseen saatavista rahoitusmahdollisuuksista ja muusta tuesta sekä järjestämällä tilaisuuksia, joissa eteläsavolainen ruoka-alan osaaminen on keskiössä, kuten Tulevaisuustärskyt. Hanke tuottaa tilastotietoa alueen ruokasektorista ja toimii valtakunnallisen ruoka-alan kehittämisen aluetoimijana. Hankkeen toimenpiteet tukevat yritysten ja kehittäjien yhteistyön tiivistämistä ja yritysten keskinäistä verkostoitumista sekä tuovat esille toimintaympäristön muutoksiin liittyviä mahdollisuuksia ja keinoja varautua haasteisiin. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Luonnonvarakeskus toteuttavat hankkeen vuosina 2020 - 2022. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 299 475 €. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 111225 Aloituspäivämäärä 01.01.2020 Loppumispäivämäärä 14.06.2024 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.2 Uusien tuotteiden ja menetelmien kehittäminen Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikejalostus Elintarvikkeet Kansainvälisyys/kansainvälistyminen Tuotekehitys Uusi liiketoiminta hyvinvointimatkailu kasvintuotanto kotieläintuotanto luomu lyhyet jakeluketjut lähiruoka markkinointi ruokamatkailu verkostot Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Etelä-Savon ELY-keskus Toteutuskunta MIKKELI Tukiprosentti: 100,00 % Jaa: