Hanke Kehittämishanke - 58259 Vastuullista proteiinia pöytään ProAgria Itä-Suomi ry 01.01.2018 - 04.04.2025 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Vastuullista proteiinia pöytään-hankkeen tavoitteena on edistää paikallisen elintarvikevalkuaisen tuotantoa, jatkojalostusta ja hyödyntämistä ruokaketjussa Pohjois-Karjalassa (PK) ja Varsinais-Suomessa (VS). Erityisesti paneudutaan kasviproteiini- (VS ja PK) ja lammasketjujen (VS) kehittämiseen, joissa on potentiaaliset kasvumahdollisuudet ja jotka edustavat eri näkökulmia vastuullisessa ruokatuotannossa. Pohjois-Karjalassa käynnissä oleva Kasvua pellosta-koulutushanke vastaa maakunnan viljelijöiden kouluttamisesta valkuaiskasvien viljelyssä ja haettava hanke kasviproteiinin jatkojalostuksen kehittämisestä elintarvikkeeksi markkinoille. Tietoa ja osaamista kasviproteiinituotannon kehittämiseksi hankitaan myös kansainvälisen yhteistyön avulla Viron tutkimus- ja kehittämisorganisaatioilta, jotka toimivat samalla aihealueella. Osaamista haetaan myös Ruotsissa tehtävästä alan kehitystyöstä. Pohjois-Karjalan ja Varsinais-Suomen maakuntien ominaispiirteet ja omilla vahvuusalueillaan vuosia jatkunut ruokaketjun kehittämistyö täydentävät toistensa osaamista. Tutkimuksen, neuvonnan, yritysten ja muiden toimijoiden keskinäinen verkostoituminen sekä tiedon ja osaamisen hankinta yli maakunta- ja maarajojen hyödyttää kaikkia osapuolia ja luo uusia kasvumahdollisuuksia tuotanto- jalostus- ja kulutusketjussa molemmissa hankemaakunnissa. Hanketta toteuttavat yhteistyössä ProAgria Pohjois-Karjala ja Turun yliopiston Brahea-keskus. Yhteistyötä tiedon ja osaamisen hankkimiseksi tehdään Viron Center of Food and Fermentation Technology, Estonian field Crop Innovation Clusterin ja Viron Soijaliiton kanssa. Tietoa ja kokemusta haetaan myös Ruotsista, jossa on käynnissä RISE-instituutin johtama valtakunnallinen MegaLegumes-hanke (EIP-Agri) ja jonka tavoitteena on kansallisen kasviproteiiniketjun kehittäminen. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2018-31.12.2020 ja kokonaisbudjetti on 602 713 euroa. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 58259 Aloituspäivämäärä 01.01.2018 Loppumispäivämäärä 04.04.2025 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.10 Muut yhteistyöhankkeet Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %) Hankeluonne Alueiden välinen Asiasanat Elintarvikejalostus Elintarvikkeet Kansainvälisyys/kansainvälistyminen Tuotekehitys Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Pohjois-Karjalan ELY-keskus Toteutuskunta JOENSUU Julkisen rahoituksen osuus: 100,00 % Jaa: