Julkinen hankekuvaus
Vesihuolto on lainsäädännön vahvasti ohjaamaa toimintaa. Myös vesiosuuskuntien pitää seurata aktiivisesti lainsäädäntöä ja toimia sen edellyttämällä tavalla. Monelta vesiosuuskunnalta puuttuu päätoiminen henkilöstö eikä resursseja ja osaamista näin ollen aina ole riittävästi. Vesiosuuskuntien toimijoiden kouluttautuminen vahvistaa paitsi osuuskunnan toimintavarmuutta ja vesihuoltotoiminnan kehittämistä pitkäjänteisesti myös henkilöiden mahdollisuuksia ryhtyä vesihuoltopalveluyrittäjiksi palvelemaan myös muita vesilaitoksia. Hanke ennakoi alalla alkavaa rakennemuutosta, jonka seurauksena laitosten määrä vähenee, koko kasvaa ja ammattihenkilöstön kysyntä lisääntyy. Tämä rakennemuutos tulee mahdollistamaan tällä hetkellä maallikoiden varassa toimivien laitosten siirtymisen ammattimaisen ylläpidon ja hoidon piiriin. Maaseutualueiden infra vaatii teknistä ja taloudellista varautumista saneerauksiin. Verkostoveden laatu, turvallisuus ja toimitusvarmuus ovat edellytyksiä vesiosuuskuntien alueella toimiville yrityksille ja yritystoiminnan lisääntymiselle (elintarvike-, ruoka-, ravitsemus- sekä majoituspalveluyritykset). Työpaikkojen lisäksi monimuotoinen maaseutuasuminen tarvitsee tuekseen riittäviä, asukaslähtöisiä palveluita (vesihuolto).
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
75952
Aloituspäivämäärä
31.12.2018
Loppumispäivämäärä
06.08.2021
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
1.1 Ammatillinen koulutus ja tietojen hankkiminen
Toimenpiteen tyyppi
Koulutus ja tiedonvälitys
Toimenpiteen tarkenne
Koulutus, joka kohdistuu muille mikro-tai pienyrityksille, kuin maatalouden alkutuotannon tai maataloustuotteiden jalostuksen, kaupan pitämisen tai metsätalousalalla toimiville yrityksille (70 %)
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tiliKommentit
1
Vesihuoltoon liittyvien Maaseutuverkostossa olevien hankkeiden ammattimainen valvonta – 9.3.2024
Saimme yrityspohjaisen rahoituksen hankkeellemme, jossa 2 seuraavan vuoden aikana asiantuntijaryhmämme avulla tutustumme, arvioimme Ruokaviraston ylläpitämän Maaseutuverkosto -järjestelmässä olevien vesihuoltoon liittyvien hankkeiden elinkaarta.
Elinkaariarvioinnissa pyritään tutkimaan seuraavia seikkoja:
– hankkeen suunnitteluvaiheen vesihuolto-osaaminen (onko hanke kannattavaa vai ei )
– rakentamisvaiheen vesihuollollinen osaaminen (onko vesihuoltorakennelma toteutettu ammattimaisesti)
– vesihuoltohankkeen hyödynnettävyys hankkeen rahoituskauden jälkeen (3-5 seuraavaa vuotta)
Annamme mielellämme lisätietoja myös sähköpostitse
Lieksa 9.3.2024
Simo Heininen
toimitusjohtaja
Suomen Infraisännöinti