Hanke Kehittämishanke - 16189 Yhteistyöllä lisäarvoa ruokaketjuille – Elintarvikeyritysten aktivointi Kaakkois-Suomessa Kouvola Innovation Oy 01.08.2016 - 12.12.2019 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Hankkeen tavoitteena on aktivoida, osallistaa ja sitouttaa Kaakkois-Suomen elintarvikealan yritykset sekä muut toimijat ja kumppanit tavoitteelliseen yhteistyöhön elintarvikealan kehittämiseksi. Hankkeessa luodaan yhteistyöryhmiä Kaakkois-Suomen elintarvikealaa kehittämään, määritellään tavoitteet ja toimintasuunnitelmat ja käynnistetään suunnitelmien pohjalta mm. yritysryhmähankkeita tavoitteiden toteuttamiseksi. Yrityksiä aktivoidaan yritysryhmien muodostamiseen ja hyödyntämään yhteistyöhön saatavilla olevia rahoituksia. Hankkeelle on määritelty alustavia aihepiirejä, joihin liittyen yhteistyötä ja työryhmiä kehitetään. Näitä ovat esimerkiksi uudet markkinat, vienti, ruokamatkailu, lähiruuan markkinoiden laajentaminen ja biotalous elintarvikealalla. Tavoitteena on, että osallistumalla itselleen hyödyllisten tavoitteiden ja toiminnan määrittelyyn toimijat sitoutuvat myös jatkotyöhön, jolla tavoitteisiin päästään. Hankkeen alussa selvitetään Kaakkois-Suomen ruoka-alan yritysten kiinnostus hankkeen teemojen kehittämiseen ja yhteistyöhön. Tältä pohjalta kootaan yrityksiä työryhmiin, joihin kutsutaan mukaan myös muita toimijoita, kuten asiantuntijaorganisaatioita, asiakkaita ja julkisen sektorin edustajia. Työryhmät toimivat työpajoissa, joissa osallistujat saavat aiheeseen liittyvää asiantuntijatietoa ja määrittelevät aihepiirin kannalta keskeiset kehittämiskohteet, tavoitteet ja toimenpiteet. Työpajoissa käynnistetään yritysryhmähankkeiden valmistelua ja uusia hankkeita, joiden avulla toteutetaan työpajoissa laadittuja suunnitelmia. Hankkeessa toteutetaan työpajoja tukevia, yhteistyötä edistäviä toimenpiteitä ja keskustelutilaisuuksia. Teemoihin liittyvää asiantuntijatietoa jaetaan ja verkostoitumista edistetään esimerkiksi pienimuotoisilla seminaareilla, asiantuntijaluennoilla ja demonstraatioilla. Hankkeen päätoteuttaja on Kouvola Innovation Oy ja osatoteuttaja ProAgria Etelä-Suomi ry. Hanke toteutetaan ajalla 1.8.2016¿31.1.2018. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 16189 Aloituspäivämäärä 01.08.2016 Loppumispäivämäärä 12.12.2019 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.10 Muut yhteistyöhankkeet Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Biotalous Elintarvikejalostus Elintarvikevienti Elintarvikkeet Tuotekehitys luonnontuotteet lyhyet jakeluketjut ruokamatkailu yritysryhmän kehittäminen Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Kaakkois-Suomen ELY-keskus Toteutuskunta KOUVOLA Julkisen rahoituksen osuus: 100,00 % Jaa: