Viljelijän datavarastosta mansikan kasvitautien säteilytykseen – Innovaatiotorilla luvassa jälleen kokoelma mielenkiintoisia innovaatioita

Innovaatiotori järjestetään osana Helsingin MaatalousKonemessuja 17.–19. lokakuuta 2024.

Innovaatiotori – kerro hankkeesi innovaatioista

Onko hankkeellasi innovaatio, josta haluaisit kertoa Innovaatiotorilla? Oletko kehittämässä tuotetta maatalouteen ja kaipaat loppukäyttäjän näkökulmaa? Tavoita maa- ja metsätalouden ammattilaiset yhdellä kertaa Suomen suurimmassa alan sisätapahtumassa MaatalousKonemessuilla. Tule osaksi Innovaatiotorin messuvilinää.

Vuosien saatossa Innovaatiotorista on kehittynyt tunnettu yhteismessuosasto, joka tarjoaa myös monipuolista oheisohjelmaa. Haemme osastolle avoimella haulla mukaan EIP-hankkeita, muita maa-, metsä- ja puutarhatalouden innovaatio- ja teknologiahankkeita sekä muuta innovatiivista toimintaa tai innovaatioiden syntymistä tukevaa toimintaa.

Ennakkomaistiaisia tarjonnasta

Innovaatiotorilla esitellään tänä kesänä ensimmäistä kertaa kaupallisella mansikkatilalla testattavaa automaattista säteilytyslaitetta. Laite torjuu mansikan härmää ultravioletti-C-valolla.

Esillä on myös maatilan kylvö- ja puintitöiden tuottaman datan automatisoitu kerääminen työkoneista ja muista sensoreista sekä datan tallennus viljelijän datavarastoon. Miten datasta tehdään liiketoimintaa? Aihetta tarkastellaan käytännön esimerkkien avulla.

Innovaatiotorilla nähdään myös pölytyspalveluiden uusi tulo – kotimaiset tarhamehiläiset ja kimalaiset on valjastettu kasvihuoneiden ja kasvutunneleiden pölytystehtäviin. Pölytyksen avulla voidaan varmistaa sadontuotto.

Neljättä kertaa järjestettävä yhteismessuosasto tavoittelee yli kahtakymmentä innovaatiota. Haku osastolle on vielä auki, joten tarkempi näytteilleasettajalistaus julkaistaan elokuussa.

Innovaatiotorilla kuullaan päivittäin innovaatiokatsauksia, joissa nostetaan esille myös uusien innovaatioiden vaikutus maatilayritysten taloudelliseen kannattavuuteen. Ohjelmassa käsitellään mm. sosiaalisia- ja ilmastoinnovaatioita sekä kyberuhkia.

Hae mukaan

Tule osaksi Innovaatiotorin messuvilinää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.8.2024!

Osallistuminen messuille on tehokas tapa saada omalle idealle näkyvyyttä ja palautetta sekä saada uusia näkökulmia ja vinkkejä toteutukseen.

Saat näkyvyyttä ammattimessuilla ja Innovaatiotorin yhteisviestinnässä.
Tarjoamme osallistujille virtuaalisen messuvalmennuksen osana messuille valmistautumista.

Osallistuminen Innovaatiotorille on ilmaista.  Lue lisää siitä, miksi Innovaatiotorille kannattaa ilmoittautua ja täytä hakulomake.

Innovaatiotori on järjestetty jo useana vuonna, joista viimeisin pidettiin KoneAgriassa Tampereella.

Tutustu edellisvuosien lavaohjelmaan ja kurkkaa, miltä viime vuoden messuosastolla näytti!

Maaseutuverkostoyksikkö järjestää Innovaatiotorin yhteistyössä AgriHubin ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun BioBoosters-yrityskiihdyttämön ja Finnish Future Farm -hankkeen kanssa.

Lisätietoja:

verkostokoordinaattori Tuija Kallio, tuija.kallio(a)ruokavirasto.fi, puh. 050 594 7993